Labiausiai karštomis vasaros dienomis tinkantis patiekalas – lengvas, gaivus, neapsunkinantis. Bet taip pat puikiai tiks kaip užkandis atėjus svečiams ar kaip pikniko vaišės. Nebijokite improvizuoti ir daržoves dėkite kokias jau turite ar mėgstate labiausiai, o svarbiausią akcentą suteiks šviežių mėtų, mango ir laimo sulčių derinys, bei riešutų sviesto padažas!
Reikės (2 porcijoms):
- 1 morkos
- 1 mažesnio arba pusės didesnio agurko
- ¼ mango
- saujelės špinatų ar salotų lapų
- saujelės smulkinto violetinio kopūsto
- 1-2 šakelių šviežios mėtos
- 1 laimo
- 90 g kietojo tofu + 1 v. š. sezamų aliejaus + 1 v. š. sojų padažo
- 1 avokado
- ~20 g stiklinių makaronų
- 4 ryžių lakštų
- sezamo sėklų patiekimui
Padažui reikės
- 2 v. š. riešutų sviesto
- ½ v. š. sojų padažo
- 1 česnako skiltelės
- 4-5 v. š. vandens
- 1 a. š. Sriracha padažo, jei norisi aštriau
- šlakelio laimo sulčių arba acto
Eiga:
- Visas daržoves, mangą ir tofu supjaustome juostelėmis. Laimą supjaustome į ketvirčius.
- Tofu pamirkome sojų padaže ir dedame į keptuvėje įkaitintą sezamų aliejų. Kepame apie porą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Makaronus užpilame verdančiu vandeniu, paliekame keletą minučių ir, kai suminkštėja, nupilame ir pakišame juos po šaltu vandeniu, kad nustotų virti.
- Paimame ryžių lakštą, pamirkome šaltame vandenyje apie 10-15 sek. Per lakšto vidurį dedame po truputį visų daržovių, makaronus, mangą, tofu, mėtų lapelius, užpurškiame laimo sulčių.
- Pirma užlenkiame kraštus ir tada prilaikydami visus ingredientus susukame lakštą, kol kraštai sulips vienas su kitu. Taip pat pakartojame su likusiais lakštais.
- Visus ingredientus padažui gerai sumaišome.
- Galima suktinukus perpjauti per pusę, kad būtų patogiau valgyti, papurkšti laimo sulčių ir pabarstyti sezamo sėklų. Skanaus!
Už receptą dėkojame: @tofuvisainefu