Patys paprasčiausi saldūs augaliniai blynai, kurių skonį galite derinti pagal save – įdėdami priedų (chia sėklų, banano, šokolado gabaliukų ir kt.) arba valgydami blynus su klevų sirupu, uogiene ir kitais pasirinktais pagardais. Blynai nebus labai purūs – jei norite, tam gali pasitarnauti gerai sunokę bananai ir kiti augaliniai ingredientai.
Reikės (maždaug 20 blynų):
- 225 g kvietinių miltų
- 10 g (1 v.š.) kepimo miltelių
- 30 g (2 v.š.) cukraus
- Žiupsnio druskos
- 2 v.š. aliejaus (kepimui)
- 240 ml nesaldinto sojų pieno (tinka ir kitas augalinis pienas)
- 120 ml vandens
Eiga:
- Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
- Dėkite į keptuvę po maždaug 1 a.š. aliejaus kiekvienai blynų partijai. Kepkite, kol abi blynų pusės švelniai paruduos.
Recepto autorė: Plantasticka (www.plantasticka.lt)