Paprasti saldūs augaliniai blynai


Desertai

Patys paprasčiausi saldūs augaliniai blynai, kurių skonį galite derinti pagal save – įdėdami priedų (chia sėklų, banano, šokolado gabaliukų ir kt.) arba valgydami blynus su klevų sirupu, uogiene ir kitais pasirinktais pagardais. Blynai nebus labai purūs – jei norite, tam gali pasitarnauti gerai sunokę bananai ir kiti augaliniai ingredientai.

Reikės (maždaug 20 blynų):

  • 225 g kvietinių miltų
  • 10 g (1 v.š.) kepimo miltelių
  • 30 g (2 v.š.) cukraus
  • Žiupsnio druskos
  • 2 v.š. aliejaus (kepimui)
  • 240 ml nesaldinto sojų pieno (tinka ir kitas augalinis pienas)
  • 120 ml vandens

Eiga:

  1. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
  2. Dėkite į keptuvę po maždaug 1 a.š. aliejaus kiekvienai blynų partijai. Kepkite, kol abi blynų pusės švelniai paruduos.

Recepto autorė: Plantasticka (www.plantasticka.lt)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]