Tobulai drėgnas, sodriai šokoladinis pyragas, kuris patiks visiems.
Reikės:
- 400 g viso grūdo speltos miltų
- 50 g kakavos miltelių
- 100 g nerafinuoto cukraus
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. sodos
- 1/2 a. š. druskos
- 180 ml augalinio pieno (naudojau sojos)
- 120 ml rapsų aliejaus
- 300 g (2 dideli ar 3 mažesni) bananų, sutrintų šakute į tyrę
- 1 š. obuolių acto
- 2 stikl. tarkuotos cukinijos (per burokinę tarką)
- 100 g + 50 g juodo šokolado, sukapoto gabaliukais
Eiga:
- Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių. Kepimo formą atsegamais šonais (24 cm) ištepame aliejumi.
- Viename inde sumaišome miltus, persijotus kakavos miltelius (kad nebūtų gumuliukų), cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Kitame inde sumaišome pieną, aliejų, bananų tyrę ir actą.
- Tarkuotą cukiniją gerai nusunkiame (per sietelį, marlę ar pan.).
- Į miltus supilame šlapią dalį ir lengvai pamaišome. Gali pasirodyti, kad tešla per sausa, tačiau viskas čia gerai – konsistencija pasikeis sudėjus cukiniją.
- Suberiame nusunktus cukinijos tarkius ir 100 g šokolado gabaliukų. Viską sumaišome, bet persistengti nereikia – dėti tik tiek, kol viskas tolygiai pasiskirsto.
- Gautą masę sukrečiame į paruoštą kepimo formą. Ant viršaus užberiame likusius 50 g šokolado gabaliukus ir truputį įspaudžiame į tešlą. Šauname į orkaitę ir kepame apie 45 min., kol įbestas medinis pagaliukas ištraukus būna sausas.
- Ištraukus pyragą iš orkaitės, leidžiame jam pravėsti apie 10-15 min. Galutinai atvėsiname ant grotelių, pyragą jau išėmus iš kepimo formos.
Skanaus!
Recepto autorius: @Jūratė Navikienė