Ši žuvies alternatyva tinka tiek Kūčių, tiek Velykų stalui, o skonis nustebins ir ne veganus! Šiuo receptu pavyks pavaišinti ir šeimą ar draugus, o norint išbandyti receptą mažesnei porcijai, pakaktų ingredientus dalinti per pusę.
Reikės (12 mažų kepsnelių):
- 2 tofu pakelių (360 g.)
- 1 arba 2 jūros dumblių lapų „nori“ (naudojami gaminti sušius)
- 24 dantų krapštukų
- Saulėgrąžų arba rapsų aliejaus kepimui
Kepsnelių tešlai reikės:
- 60 g. kvietinių miltų
- 60 g. kukurūzų miltų
- 0,5-1 šaukšto žuvų prieskonių (kiekį galima pasimodifikuoti pagal tai, kokio sūrumo norisi)
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- Apie 150 ml. šalto vandens (gali reikėti vos mažiau ar daugiau, bet pasimatys darant tešlą)
Eiga:
- Tofu padalinti į tris dalis horizontaliai (dalinant ilgesnįjį kraštą, kad gautųsi stačiakampiai maždaug 3 cm. pločio ir 5 cm. ilgio) ir jas perpjauti 3-4 kartus nuo krašto (kad formos vis tiek būtų tokie patys stačiakampiai tik plonesni). Taip pat supjaustyti ir kitą tofu.
- Tofu gabalėlius nusausinti su popieriniu rankšluosčiu ar kita turima medžiaga spaudžiant ją į tofu, kad pasišalintų skystis. Pakaks prispausti keletą kartų – tą padaryti su visais tofu gabalėliais.
- Susmulkinti jūros dumblių lapą su kavamale, rankiniu trintuvu arba neturint šių prietaisų – smulkiai suplėšyti ar supjaustyti peiliu. Jeigu norėtųsi stipresnio jūros dumblių skonio kepsneliuose, galima naudoti du lapus.
- Kiekvieną tofu gabaliuką iš vienos pusės įspausti į smulkintus jūros dumblių gabaliukus ir dėti vieną ant kito (dėti su ta puse į viršų, ant kurios yra jūros dumbliai). Paskutinį gabaliuką galima dėti atvirkščiai, kad viršus nebūtų su jūros dumbliais ir jie nenukristų. Taip sudėlioti po 4-5 gabaliukus vieną ant kito „krūvelėmis“.
- Kiekvieną sudėliotą „krūvelę“ atsargiai perpjauti išilgai (kad tofu gabaliukai liktų maždaug 1-1,5 cm. pločio ir apie 5 cm. ilgio), svarbu, kad gabalėliai nenukristų ir išliktų vienas ant kito. Perpjautus gabalėlius susmeigti dantų krapštuku abiejuose jų galuose – krapštukus pilnai perverti.
- Sumaišyti ingredientus tešlai (jei gautųsi labai skysta – įdėti dar miltų, o jei per tiršta – įpilti vandens. Tešla turėtų būti gan tiršta, kad iškart nenukristų nuo tofu kepsnelių).
- Keptuvėje įkaitinti aliejų (turėtų būti bent 0,5 cm. arba 1 cm. gylio). Kiekvieną kepsnelį panardinti į tešlą ir dėti į įkaitintą aliejų. Jei daug tešlos nukristų prieš kepimą – galima jau ant keptuvėje esančio kepsnelio uždėti dar šaukštą tešlos.
- Abi puses kepti keletą minučių kol paruduos, išėmus galima išdėlioti ant popierinio rankšluosčio ar kitos medžiagos, kad liktų mažiau aliejaus.
- Patiekti su bulvėmis, majoneziniu padažu ar kaip labiausiai patinka!
Recepto autorius: @plantasticka