Daugumos pamėgtas itališkas kremas – „Nutella“ – yra neatskiriama pusryčių stalo dekoracija. Tas tobulas lazdyno riešutų ir šokolado derinys…Ta švelni ir blizgi tekstūra…
Tačiau, šis receptas ne apie itališką „Nutellą“, o apie naminį lazdynų riešutų kremą, kurio tekstūra it itališko pusbrolio, tik su trumpesniu ir sveikesniu ingredientų sąrašu.
Reikės:
- 250 g lazdyno riešutų
- 3 šaukštų tikros (grynos) kakavos
- 3 šaukštų kokosų aliejaus
- 1/2 arb. š. druskos
- 100 g klevų sirupo
- 3 valg. š. augalinio pieno (nebūtina, pažiūrėkite, kokia tekstūra)
Paruošimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
- Sudėkite lazdyno riešutus į kepimo skardą ir kepkite apie 10-15 min.
- Išimkite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sudėkite juos į virtuvinę šluostę ir gerai patrinkite, taip lukštai lengviau atsiskirs. Šį veiksmą galite visiškai praleisti, tiesiog aš pastebėjau, kad pašalinus išorinį apvalkalą galutinė tekstūra ir skonis tampa geresni.
- Sudėkite lazdyno riešutus į virtuvinį kombainą ir maišykite, kol jie taps miltų konsistencijos.
- Į trintuvą suberkite kakavos miltelius, druską ir kokosų aliejų – viską išmaišykite.
- Supilkite klevų sirupą ir porą kartų sumaišykite, kol mišinys taps vientisas. Šiame etape galite įpilti šiek tiek pieno, jei matote, kad tekstūra nėra tokia kreminė, kokios norėtumėte.
- Voila!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Laurai Stankevičiūtei iš KITCHEN (HI)STORIES