Mišrainės „tortas”


Salotos, Užkandžiai

Kai paprastą patiekalą norisi pateikti šventiškai. Šiam patiekalui paruošti reikės torto formos. Teisingiau – torto formos žiedo. Vietoje formos dugno naudosime lėkštę. „Torto“ dydis ir, atitinkamai, naudojamų produktų kiekiai, priklausys nuo formos skersmens. Pateikiu rekomenduojamus kiekius 23cm skersmens formai.

Reikės:

  • 150 g morkų
  • 70 g saliero gumbo
  • 70 g pastarnoko šaknies
  • 100 g bulvių
  • 150 g batato
  • 1 šaukšto daržovių sultinio
  • Mėgstamų prieskonių
  • 190 g ruginės duonos
  • 250 g veganiško majonezo
  • 200 g pievagrybių
  • 150 g svogūnų
  • 100 g raugintų agurkų
  • 150 g virtų arba orkaitėje keptų burokėlių
  • Krapų
  • Aliejaus kepimui

Eiga:

  1. Daržovių sultinyje (arba pasūdytame vandenyje su lauro lapais, pipirais ir kitais prieskoniais) išverdame morkas, saliero ir pastarnoko gumbus, bulves ir batatus. Neperverdame. Patariu pirmiausia į verdantį sultinį sudėti morkas. Po 4-5 min – bulves, saliero ir pastarnoko gumbus, dar po 3-5 min. – batatą.
  2.  Malimo mašina sumalame keletą riekių ruginės duonos kartu su maždaug tokiu pat kiekiu virto saliero gumbo.
  3. Stambia tarka sutarkuojame virtą bulvę. Tarkius sumaišome su duonos ir saliero mase. Dedame tiek majonezo, kad gautume maždaug riešutų sviesto standumo masę. Pagardiname norimais prieskoniais. Ragaujame. Įsitikiname, ar skonis tikrai geras ir ryškus.
  4. Virtas morkas ir batatus sutarkuojame stambia tarka. Beriame druskos ir norimų prieskonių. Labai tinka muskatas, malti kalendros grūdeliai, šiek tiek cinamono. Ragaujam. Jei reikia, stiprinam skonį. Taip, taip, kol pagaminsite „tortą“, būsit nusiragavę 😉 .
  5.  Smulkiai supjaustome raugintus agurkus.
  6. Gana smulkiai supjaustome virtus arba keptus burokėlius, pagardiname druska, pipirais, žalumynais. Paragaujame, įsitikiname, kad skonis tikrai geras ir ryškus.
  7.  Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus.
  8. Keptuvėje apskrudiname plonomis riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Kepant barstome druska, pipirais, česnakų granulėmis ar kitais pasirinktais prieskoniais. Pravėsus galima įmaišyti kapotų žalumynų.
  9.  Torto formos žiedą dedame į plokščios lėkštės centrą. Duonos ir bulvių mase tolygiai padengiame visą lėkštės plotą, apribotą tortinės žiedu. Pasirūpiname, kad žiedas nepasislinktų iš centro. Prispaudžiame masę šaukštu.
  10.  Formuojame morkų ir batatų sluoksnį. Prispaudžiame.
  11.  Ant jo pabarstome raugintų ar marinuotų agurkų. Būtent – pabarstom. Neužklojame ištisinio sluoksnio, nes tuomet „tortas“ sugrius. Galima paberti ir smulkių kaparėlių.
  12.  Šaukštu tolygiai išdėliojame majonezo kauburėlius ir juos atsargiai išlyginame, kad majoneze „nuskęstų“ agurkai.
  13.  Klojame burokėlių sluoksnį.
  14. Ant jų svogūnus. Paspaudžiame.
  15. Pievagrybių sluoksnį gerai išlyginame šaukštu švelniai paspaudžiant.
  16.  Uždengiame. Dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  17.  Apvedame aštriu plonu peiliuku palei vidinę torto formos sienelę. Atsargiai ją atsegame ir nuimame.
  18.  Jei „torto“ paviršius neatrodo pakankamai dailus, pabarstome grūstais riešutais ar sėklomis. Labai puošniai atrodo gliaudytos kanapių sėklos.
  19. Dekoruojame „tortą“ pagal įgeidžius ir šaldytuvo turinį.

Recepto autorius: Puodų ir knygų klubas

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]