Dar rudeninis, bet dėl savo meduolinio skonio jau beveik ir šventinis moliūgų pyragas. Puikiai tinka su ledais ar grietinėle, bet taip pat skanu mėgautis ir be priedų. Pyragas kepamas 25 cm skersmens apvalioje kepimo formoje, kurios gylis 2 cm, bet galima pritaikyti ir kitokioms.
Pyrago pagrindui reikės:
- 170 g kvietinių miltų
- 1/4 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio cukraus
- 113 g veganiško margarino arba sviesto
- 60ml šalto vandens
Pačiam pyragui reikės:
- 300 g moliūgų tyrės (sumalto kepto moliūgo be priedų)
- 90 g anakardžių
- 80 ml kokosų pieno (iš skardinės)
- 60 g cukraus
- 50-60 ml klevų sirupo
- 2 šaukštų kukurūzų miltų
- šiek tiek vanilės aromato
- 1,5 šaukštelio meduolių prieskonių
- žiupsnio druskos
Eiga:
- Gerai išmaišyti ingredientus pagrindui, tešlą suformuoti į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą – palaikyti bent porą valandų arba per naktį.
- Tešlą palaikius šaldytuve – iškočioti (tešla gali būti gan biri, tad tą daryti reikėtų atsargiai). Tešlą kočioti tokiam dydžiui, kuris tiktų jūsų kepimo skardai.
- Iškočiotą tešlą labai atsargiai įdėti į kepimo formą, keliose vietose subaksnoti šakute ir pakepti 180 laipsnių temperatūroje 7 minutes ir iškepus išimti kiek atvėsti.
- Visus kitus ingredientus pyragui sumalti trintuvu iki vientisos masės ir supilti ant apkepto pagrindo.
- Viską kepti apie 45-50 minutes, 180 laipsnių temperatūroje.
Recepto autorius: @plantasticka