Jeigu kartais sunku atsispirti pirktiniams traškučiams, parduotuvėje pasiimkite „kale“ lapinių kopūstų ir pasidaryti traškučių iš jų! Jie bus ne tik sveikesni, bet ir tiek pat skanūs bei greitai pagaminami.
Reikės:
- 4 didelių lapinių kopūstų „kale” lapų (nuskabius nuo kotų gavosi apie 60 g.)
- Druskos
- Apie 1 nepilno šaukštelio kokosų aliejaus
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Nuplauti ir nusausinti „kale” lapus. Lapus nuskabyti mažesniais gabalėliais nuo koto.
- Nuskabytus lapus sumaišyti su kokosų aliejumi, druska ir gerai išmasažuoti.
- Lapus po vieną išdėlioti kepimo skardoje ant kepimo popieriaus šalia vienas kito, kad nesiliestų.
- Kepti 5-7 minutes vis patikrinant, kad per daug neapdegtų.
Recepto autorius: @plantasticka