Labai universalus padažas, tinkamas tiek makaronams, tiek picai, tiek ir užkandžiams. Pravers norint paįvairinti užkandžius nenaudojant humuso ar gvakamolės.
Reikės:
- 65 g. anakardžių (išmirkyti juos karštame vandenyje bent 15 min.)
- 236 ml. vandens
- 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio kvietinių miltų (galima pakeisti ir kitais)
- 0,5 šaukštelio česnakų miltelių
- Šiek tiek druskos
- 1 šaukštelio citrinos sulčių
- 1/4 šaukštelio svogūnų granulių ar miltelių
- 2,5 šaukštų maistinių mielių
- Šviežio ar šaldyto baziliko (galima pakeisti džiovintu)
Eiga:
- Visus ingredientus sudėti į indą ir sumalti trintuvu.
- Sumaltą masę pavirti 4-6 minutes – kol sutirštės, o tada palaukti kol atvės. Galima valgyti ir šiltą ar maišyti su kitais patiekalais.
Recepto autorius: @plantasticka