Tokius blynus galima daryti labai įvairiai, ar su kimči, ar su kitomis daržovėmis, tad nebijokite improvizuoti ir patys išbandyti naujus skonius!
Reikės (1 blynui):
- 1/3 cukinijos
- 2/3 morkos
- 1 mažesnio svogūno
- 2 česnako skiltelių
- šiek tiek svogūno laiškų
- 100 g kvietinių miltų
- 120 ml vandens
- žiupsnelio druskos ir pipirų
Padažui:
- 1 v. š. sojų padažo
- 1/2 v. š. vandens
- 1/2 a. š. sezamų aliejaus
- 1 a. š. acto
- 1 a. š. klevų sirupo
- šiek tiek čili dribsnių ir sezamų
- 1 česnako skiltelės
Eiga:
- Sumaišome miltus su vandeniu, susmulkintu česnaku, druska ir pipirais.
- Daržoves susitarkuojame arba susipjaustome į smulkesnes juosteles. Dedame į tešlą ir išmaišome.
- Kepame ant įkaitinto aliejaus ~5-6 min iš abiejų pusių. Jei norite, galite daryti ir keletą mažesnių, o ne vieną didelį blyną. Atidžiai žiūrime, kad blynas gerai apskrustų, bet nesudegtų.
- Kol blynas kepa, galime susimaišyti padažą.
- Susipjaustome blyną į mažesnius gabaliukus, užsiberiame svogūno laiškų, mirkome į padažą ir ragaujame!
Už receptą dėkojame: @tofuvisainefu