Maistinga ir soti įdarytų bulvių variacija. Labiausiai skubantiems rekomenduojame skanauti su augaliniu „Anamma“ sojų faršu.
Reikės:
Bulvėms
- 6 didesnių bulvių
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Žiupsnio druskos
Įdarui
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- ½ svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 100 g „Anamma“ sojų faršo
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 50 g juodųjų pupelių
- 6 a.š. Naturli’ BLOCK augalinio sviesto
- Kelių saujelių tarkuotos augalinės mocarelos
Patiekimui
- 6 a.š. augalinės grietinės
- ½ avokado
- Saujelės saldžiųjų kukurūzų
- Vyšninių pomidorų
- Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- Šviežių kalendrų
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 ᵒC temperatūros. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
- Gerai nuplaukite bulves, švariai nušveiskite jų odeles, bet neskuskite. Ištrinkite šlakeliu aliejaus, apibarstykite trupučiu druskos. Išdėliokite bulves ant kepimo popieriaus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-60 minučių (kepimo trukmė priklausys nuo bulvių dydžio). Įpusėjus kepimo laikui, bulves apverskite. Tinkamai iškepusios bulvės bus tada, kai galėsite į jas lengvai įsmeigti šakutę.
- Bulvėms iškepus, išimkite jas iš orkaitės ir palikite ją toliau kaisti.
- Kol bulvės kepa, paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite šaukštą aliejaus. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Maišydami pakepinkite porą minučių, kol suminkštės.
- Suberkite šaldytą „Anamma“ sojų faršą ir pamaišydami kepkite dar maždaug 10 minučių. Tada įmaišykite juodąsias pupeles ir, dar porą minučių pakaitinę, nuimkite nuo ugnies.
- Leiskite iškepusioms bulvėms kelias minutes atvėsti. Tuomet padarykite gilias įpjovas (skersai ir išilgai).
- „Atidarykite“ bulves ir į kiekvienos centrą dėkite po šaukštelį augalinio sviesto, o ant viršaus – po dosnų šaukštą prieš tai paruošto sojų faršo įdaro. Užberkite tarkuotos augalinės mocarelos.
- Grąžinkite bulves į įkaitintą orkaitę ir kepkite dar maždaug 10 minučių, kol sūris sušils ir ims lydytis.
- Išimkite iš orkaitės apkeptas bulves. Pagardinkite augaline grietine, avokado gabalėliais, saldžiais kukurūzais, pomidorų puselėmis, žiupsniu druskos ir pipirų. Papuoškite kalendrų šakelėmis ir patiekite.
Recepto autorius: „Anamma“