Sojų faršu įdarytos bulvės


Karšti patiekalai

Maistinga ir soti įdarytų bulvių variacija. Labiausiai skubantiems rekomenduojame skanauti su augaliniu „Anamma“ sojų faršu.

Reikės:

Bulvėms

  • 6 didesnių bulvių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos

Įdarui

  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • ½ svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 g „Anamma“ sojų faršo
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 50 g juodųjų pupelių
  • 6 a.š. Naturli’ BLOCK augalinio sviesto
  • Kelių saujelių tarkuotos augalinės mocarelos

Patiekimui 

  • 6 a.š. augalinės grietinės
  • ½ avokado
  • Saujelės saldžiųjų kukurūzų
  • Vyšninių pomidorų
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Šviežių kalendrų

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ᵒC temperatūros. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  2. Gerai nuplaukite bulves, švariai nušveiskite jų odeles, bet neskuskite. Ištrinkite šlakeliu aliejaus, apibarstykite trupučiu druskos. Išdėliokite bulves ant kepimo popieriaus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-60 minučių (kepimo trukmė priklausys nuo bulvių dydžio). Įpusėjus kepimo laikui, bulves apverskite. Tinkamai iškepusios bulvės bus tada, kai galėsite į jas lengvai įsmeigti šakutę.
  3. Bulvėms iškepus, išimkite jas iš orkaitės ir palikite ją toliau kaisti.
  4. Kol bulvės kepa, paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite šaukštą aliejaus. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Maišydami pakepinkite porą minučių, kol suminkštės. 
  5. Suberkite šaldytą „Anamma“ sojų faršą ir pamaišydami kepkite dar maždaug 10 minučių. Tada įmaišykite juodąsias pupeles ir, dar porą minučių pakaitinę, nuimkite nuo ugnies.
  6. Leiskite iškepusioms bulvėms kelias minutes atvėsti. Tuomet padarykite gilias įpjovas (skersai ir išilgai).
  7. „Atidarykite“ bulves ir į kiekvienos centrą dėkite po šaukštelį augalinio sviesto, o ant viršaus – po dosnų šaukštą prieš tai paruošto sojų faršo įdaro. Užberkite tarkuotos augalinės mocarelos.
  8. Grąžinkite bulves į įkaitintą orkaitę ir kepkite dar maždaug 10 minučių, kol sūris sušils ir ims lydytis.
  9. Išimkite iš orkaitės apkeptas bulves. Pagardinkite augaline grietine, avokado gabalėliais, saldžiais kukurūzais, pomidorų puselėmis, žiupsniu druskos ir pipirų. Papuoškite kalendrų šakelėmis ir patiekite.

Recepto autorius: „Anamma“

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]