Klasikinis prancūziškas skrebutis „French toast“


Karšti patiekalai

Šis prancūziškas skrebutis taps jūsų mėgstamiausiais sekmadienio pusryčiais! O geriausia, kad negalės atsibosti, nes yra ne tik neapsakomai gardus, bet taip pat kiekvieną kartą jį galima gardinti skirtingais pagardais – cukraus pudra, įvairiomis uogomis, lydytu šokoladu, sirupu, veganiška plakta grietinėle ar kuo tik sugalvosite. Jei norite perkelti savo pusryčius į kitą lygį, privalote išbandyti šį receptą!

Reikės (2 porcijoms):

  • 240 g augalinio pieno (rekomenduojama migdolų arba ryžių)
  • 2 v. š. tahini arba riešutų sviesto
  • 1 v. š. maltų linų sėmenų
  • ½ a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 a. š. cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a. š. klevų sirupo
  • 1-2 v. š. neutralaus skonio aliejaus (pvz. saulėgrąžų ar rapsų)
  • 4 storesnių riekelių baltos duonos

Eiga:

  1. Visus ingredientus (išskyrus aliejų ir duoną) sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  2. Supilame suplaktą masę į dubenį ir paliekame duonos riekeles mirkti apie 1-2 min iš abiejų pusių.
  3. Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.
  4. Ištraukiame duoną iš skysčio ir nuvarviname, kepame apie 3-4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
  5. Patiekiame su uogomis, sirupu, šokoladu ar augaliniu jogurtu.

Už receptą dėkojame: Challenge 22

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]