Šis prancūziškas skrebutis taps jūsų mėgstamiausiais sekmadienio pusryčiais! O geriausia, kad negalės atsibosti, nes yra ne tik neapsakomai gardus, bet taip pat kiekvieną kartą jį galima gardinti skirtingais pagardais – cukraus pudra, įvairiomis uogomis, lydytu šokoladu, sirupu, veganiška plakta grietinėle ar kuo tik sugalvosite. Jei norite perkelti savo pusryčius į kitą lygį, privalote išbandyti šį receptą!
Reikės (2 porcijoms):
- 240 g augalinio pieno (rekomenduojama migdolų arba ryžių)
- 2 v. š. tahini arba riešutų sviesto
- 1 v. š. maltų linų sėmenų
- ½ a. š. vanilės ekstrakto
- 1 a. š. cinamono
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. klevų sirupo
- 1-2 v. š. neutralaus skonio aliejaus (pvz. saulėgrąžų ar rapsų)
- 4 storesnių riekelių baltos duonos
Eiga:
- Visus ingredientus (išskyrus aliejų ir duoną) sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
- Supilame suplaktą masę į dubenį ir paliekame duonos riekeles mirkti apie 1-2 min iš abiejų pusių.
- Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.
- Ištraukiame duoną iš skysčio ir nuvarviname, kepame apie 3-4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
- Patiekiame su uogomis, sirupu, šokoladu ar augaliniu jogurtu.
Už receptą dėkojame: Challenge 22