Reikės:
- 200 g avižinių dribsnių
- 70 g migdolų riešutų, pasmulkintų
- 70 g saulėgrąžų
- 5 v. š. maltų linų sėmenų
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. malto cinamono
- 6 minkštų datulių, supjaustytų į 4-6 dalis (jei kietos, pamirkyti šiltame vandenyje apie 30 min)
- 60 g riešutų sviesto (pavyzdžiui, žemės riešutų)
- 80 g kokoso aliejaus
- 100 ml klevų arba ryžių sirupo (naudojau kiekvieno po 50 ml)
Kaip gaminti:
- Avižinius dribsnius, riešutus ir saulėgrąžas suberiame į kepimo skardą ir šauname į iki 160°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15 min, kol švelniai apskrus.
- Į dubenį suberiame švelniai paskrudintus avižinius dribsnius, riešutus, saulėgrąžas, taip pat maltus linų sėmenis, druską, cinamoną ir datules. Viską sumaišome.
- Riešutų sviestą, kokoso aliejų, klevų ir/arba ryžių sirupą supilame į nedidelį puodą ir maišant pakaitiname, kad viskas gerai susimaišytų.
- Gautą masę užpilame ant masės dubenyje ir gerai išmaišome, kad gerai pasidengtų visi sausi ingredientai.
- Gautą masę sukratome į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (34×24 cm) ir paskirstome. Kad masė gerai susipresuotų, ant viršaus uždedame kepimo popierių ir per visą plotą gerai paspaudinėjame su plokščiu stiklinės ar kito indo dugnu.
- Šauname į 160°C orkaitę ir kepame apie 25 min, kol krašteliai gražiai paruduos. Ištraukus iš orkaitės leidžiame pilnai atvėsti kepimo inde.
- Paėmus už kepimo popieriaus kraštelių ištraukiame iš kepimo indo ir padedame ant stalo ar didesnės pjaustymo lentelės. Supjaustome norimo dydžio batonėliais. Laikome sandariame inde.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt