Reikės:
- 2 š. maltų linų sėmenų
- 100 ml augalinio pieno
- 55 ml kokosų aliejaus (skysto)
- 130 g (1 vidutinio dydžio) tarkuoto obuolio
- 105 g banano (1 didesnis bananas be žievės)
- 150 g (2 vidutinio dydžio) smulkiai tarkuotų morkų
- 9 minkštos datulės
- 180 g avižinių miltų (sumaltų maisto smulkintuvu iš avižinių miltų)
- 50 g avižinių dribsnių
- 1,5 a. š. sodos
- 1 š. acto
- 2 a. š. cinamono
- po žiupsnelį kardamono ir muskato
- 70 g džiovintų spanguolių
- sauja migdolų plokštelių papuošimui
Kaip gaminti:
- Linų sėmenis užpilti 5 šaukštais vandens ir palikti išbrinkti.
- Bananą, datules, pieną sutrinti rankiniu trintuvu ar maisto smulkintuvu. Sudėti aliejų, linų sėmenis, morkas, obuolius ir viską sumaišyti.
- Kitame dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, prieskonius. Į juos supilti drėgną masę.
- Sudėti su actu nugesintą sodą ir spanguoles.
- Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles. Ant viršaus užberti migdolų plokštelių. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 min.
- Ištraukus iš orkaitės leisti kiek pravėsti, tada išėmus iš formelių perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt