Keksiukai su morkomis, obuoliais ir avižomis


Desertai

Reikės:

  • 2 š. maltų linų sėmenų
  •  100 ml augalinio pieno
  •  55 ml kokosų aliejaus (skysto)
  •  130 g (1 vidutinio dydžio) tarkuoto obuolio
  •  105 g banano (1 didesnis bananas be žievės)
  • 150 g (2 vidutinio dydžio) smulkiai tarkuotų morkų
  •  9 minkštos datulės
  • 180 g avižinių miltų (sumaltų maisto smulkintuvu iš avižinių miltų)
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 1,5 a. š. sodos
  •  1 š. acto
  •  2 a. š. cinamono
  •  po žiupsnelį kardamono ir muskato
  • 70 g džiovintų spanguolių
  • sauja migdolų plokštelių papuošimui

Kaip gaminti:

  1. Linų sėmenis užpilti 5 šaukštais vandens ir palikti išbrinkti.
  2. Bananą, datules, pieną sutrinti rankiniu trintuvu ar maisto smulkintuvu. Sudėti aliejų, linų sėmenis, morkas, obuolius ir viską sumaišyti.
  3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, prieskonius. Į juos supilti drėgną masę.
  4. Sudėti su actu nugesintą sodą ir spanguoles.
  5.  Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles. Ant viršaus užberti migdolų plokštelių. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 min.
  6. Ištraukus iš orkaitės leisti kiek pravėsti, tada išėmus iš formelių perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]