Grybų paštetas puikiai tinka šventiniam (ir ne tik) stalui. Ruošiau jį ne tik iš grybų (portabelo ir džiovintų baravykų), bet naudojau ir pupeles bei graikinius riešutus. Sudėtis tikrai puiki, augalinga ir itin palanki sveikatai.
Reikės:
- 1 š. aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 250 g portabelo ar pievagrybių
- 20 g džiovintų baravykų
- 240 g konservuotų ar virtų baltų pupelių
- 50 g graikinių riešutų
- 2 š. mielių dribsnių
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- 1 š. alyvuogių aliejaus
- 2 ar daugiau šaukštų skysčio, likusio nuo išmirkytų džiovintų baravykų
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- patiekimui – spanguolės, smulkinti graikiniai riešutai, šviežias čiobrelis ar petražolės
Eiga:
- Džiovintus baravykus išmirkome vandenyje (kurį pasiliekame, neišpilame).
- Aliejuje apkepame smulkintą svogūną, portabelo, baravykus. Gale suberiame smulkintą česnaką, pasūdome ir įberiame pipirų. Atvėsiname.
- Į maisto kombainą ar blenderį suberiame visus ingredientus ir sumalame iki vientisos tekstūros. Jei per tiršta, įpilame šaukštą kitą nuo baravykų mirkymo likusio vandens.
- Patiekiant užberiame smulkintais graikiniais riešutais, spanguolėmis ir čiobreliu ar petražolėmis. Galima ant viršaus šiek tiek užpilti aliejaus, kad nedžiūtų paviršius.
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt