Šis angliškas desertas tradiciškai yra gaminamas sumaišant vaisių tyrę (tradiciškai naudojama agrastų tyrė) su vaniliniu kremu (angl. custard). Šio gaivaus ir skanaus deserto augalinėje versijoje naudojame anakardžius ir mangus. Mangų ir anakardžių kremo proporcijas galite keisti pagal skonį. Be to, mangus galite keisti bet kokiais kitais vaisiais ar uogomis. Rekomenduojame iš karto gaminti dvigubą recepto porciją, nes tikrai norėsite pakartoti!
Reikės:
- ½ puodelio (70 g) anakardžių, mirkytų vandenyje bent 20 minučių
- 2 šviežių mangų, nuluptų ir be kauliukų (šiek tiek galite pasilikti papuošimui)
- šviežių laimo sulčių, pagal skonį
- malto kardamono, pagal skonį (nebūtina)
Kaip gaminti:
- Sudėkite anakardžius į maisto trintuvą ir sumaišykite su šiek tiek vandens.Turėtų išeiti tiršta, kreminė tekstūra.
- Įmaišykite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių ir kardamono. Nenaudokite daug – reikia tik subtilios šių skonių užuominos.
- Mentele išbraukite anakardžių kremą iš trintuvo ir supilkite į desertinius indelius. Trintuvo kol kas valyti nereikia – nieko tokio, kad dalis anakardžių kremo susimaišys su mangais.
- Sudėkite nuluptą mangą į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Mangų tyrę supilkite į desertinius indelius ant anakardžių kremo.
- Papuoškite ir patiekite. Mangų tyrę ir anakardžių kremą šiek tiek pasukite šaukšteliu – atrodys gražiai!
Skanaus!