Greitas užkandis, kvepiantis ilgais šiltojo metų laiko vakarais! Nesudėtingu receptu dalinasi prekių ženklas „Anamma“.
Reikės:
Iešmeliams
- ½ raudonos saldžiosios paprikos
- ½ žalios saldžiosios paprikos
- ½ oranžinės saldžiosios paprikos
- ½ mažos cukinijos
- 1-2 raudonųjų svogūnų
- 1 pakuotės (300 g) „Anamma“ sojų kukuliukų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. džiovintų prieskoninių žolelių
- ½ a.š. druskos
Aptepimui
- ¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
- 3 česnako skiltelių
- Ryšelio šviežių petražolių
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekimui
- Augalinio jogurto
- Šviežių petražolių
Eiga:
- Medinius iešmelius pamirkykite vandenyje (maždaug 30 minučių).
- Saldžiąsias paprikas perpjaukite perpus, išpjaukite kotelį, išimkite sėklas ir sėklalizdžius. Supjaustykite kvadratėliais. Cukiniją supjaustykite riekelėmis, o kiekvieną riekelę – į keturias dalis. Raudonuosius svogūnus padalinkite į keturias dalis, kiekvieną dalį – dar perpus.
- „Anamma“ sojų kukuliukus palaikykite kambario temperatūroje, kol jie šiek tiek atšils.
- Daržovių gabalėlius ir sojų kukuliukus pakaitomis suverkite ant iešmelių. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir druska.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C karščio temperatūros (režimu „kaitinimas iš viršaus ir apačios“).
- Kepkite iešmelis 15-20 minučių – kol daržovės suminkštės, o kukuliukai bus iškepę.
Recepto autorius: „Anamma“