Greitai pagaminamos duonutės tinka jaukiam susibūrimui prie arbatos bei yra draugiškas užkandžių pasirinkimas aktyvų gyvenimo būdą puoselėjantiems bei dažnai keliaujantiems žmonėms.
Reikės:
- 150 ml drungno NATURLI ryžių gėrimo
- 125 g augalinės sviesto alternatyvos NATURLI „BLOCK“
- 125 g cukraus
- 3 valgomųjų šaukštų „Aqua Faba“ (avinžirnių vandens)
- 2 ekologiškų citrinų žievelių (smulkiai tarkuotų)
- 1 citrinos sulčių
- 1 prinokusio banano
- 250 g smulkiai sijotų speltos miltų
- 1 vanilės ankšties grūdelių
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 2 valgomųjų šaukštų aguonų
Eiga:
- Bananą sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu cukraus.
- Supilkite NATURLI ryžių gėrimą, citrinos sultis ir išlydytą NATURLI „BLOCK“.
- Perpjaukite vanilės ankštį, išskobkite grūdelius ir sutrinkite juos su citrinų žievelėmis bei likusiu cukrumi.
- Sumaišykite gautą masę su miltais, kepimo milteliais, soda ir druska, o tuomet – su skystosiomis sudedamosiomis dalimis, aguonomis ir darsyk greitai išmaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (įjunkite konvekcinį režimą).
- Plakite „Aqua Faba“ tol, kol skystis virs visiškai standžia ir puria mase. Atsargiai įmaišykite jį į tešlą.
- Tešlą išdėliokite į formeles (užpildydami maždaug ¾ jų tūrio) ir kepkite apie 16 min.
- Leiskite duonutėms ramiai atvėsti ant grotelių.
Skanaus!
Recepto autorius: NATURLI