Lengva, sveika ir skanu – taip galima apibūdinti chia pudingą, kuriam prireiks vos kelių ingredientų. Jogurtinį desertą primenantis pudingas puikiai dera ne tik su braškėmis, bet ir kitomis mėgstamomis uogomis bei vaisiais.
Reikės (2 porcijoms):
- 70 g chia sėklų
- 400 ml augalinio pieno (recepte naudotas nesaldintas migdolų)
- 1 šaukšto agavų sirupo, skirto pagrindui, ir papildomų 1-2 šaukštelių braškių sluoksniui
- 150 g šviežių braškių
- Pusės šaukštelio muskato (nebūtina)
Eiga:
- Užpilti chia sėklas pienu, įdėti agavų sirupo, muskato ir gerai išmaišyti. Pastatyti į šaldytuvą ir palikti kelioms minutėms. Tada išimti, vėl išmaišyti ir palikti šaldytuve bent 2-3 valandoms arba per naktį.
- Nuplauti braškes, nuskabyti jų kotelius ir sumalti uogas rankiniu trintuvu (arba sutrinti šakute ar kitu pasirinktu prietaisu). Įpilti 1-2 šaukštelius agavų sirupo ir išmaišyti.
- Kai chia pudingas bus sustingęs (masė turi tapti tiršta), vėl išmaišyti ir į stiklinę (užpildant maždaug ketvirtį) įdėti chia pudingo, jo viršų užkloti trintomis braškėmis, tada suformuoti dar vieną chia pudingo sluoksnį, o ant jo – papildomai užtepti trintų braškių. Pudingą galima papuošti šviežiomis pjaustytomis braškėmis. Taip paruošti dvi porcijas.
Recepto autorius: @plantasticka