Chia pudingas su braškėmis


Desertai

Lengva, sveika ir skanu – taip galima apibūdinti chia pudingą, kuriam prireiks vos kelių ingredientų. Jogurtinį desertą primenantis pudingas puikiai dera ne tik su braškėmis, bet ir kitomis mėgstamomis uogomis bei vaisiais. 

Reikės (2 porcijoms):

  • 70 g chia sėklų
  • 400 ml augalinio pieno (recepte naudotas nesaldintas migdolų)
  • 1 šaukšto agavų sirupo, skirto pagrindui, ir papildomų 1-2 šaukštelių braškių sluoksniui
  • 150 g šviežių braškių
  • Pusės šaukštelio muskato (nebūtina)

Eiga:

  1. Užpilti chia sėklas pienu, įdėti agavų sirupo, muskato ir gerai išmaišyti. Pastatyti į šaldytuvą ir palikti kelioms minutėms. Tada išimti, vėl išmaišyti ir palikti šaldytuve bent 2-3 valandoms arba per naktį.  
  2. Nuplauti braškes, nuskabyti jų kotelius ir sumalti uogas rankiniu trintuvu (arba sutrinti šakute ar kitu pasirinktu prietaisu). Įpilti 1-2 šaukštelius agavų sirupo ir išmaišyti. 
  3. Kai chia pudingas bus sustingęs (masė turi tapti tiršta), vėl išmaišyti ir į stiklinę (užpildant maždaug ketvirtį) įdėti chia pudingo, jo viršų užkloti trintomis braškėmis, tada suformuoti dar vieną chia pudingo sluoksnį, o ant jo – papildomai užtepti trintų braškių. Pudingą galima papuošti šviežiomis pjaustytomis braškėmis. Taip paruošti dvi porcijas. 

Recepto autorius: @plantasticka 

 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]