Cepelinams, bulviniams blynams, kugeliui, bulvių košei porą žvaigždučių pridės burokėlių spirgučiai. Jiems pagaminti reikia kantrybės. Bet verta. Svarbiausias dalykas – LABAI SMULKIAIS kubeliais supjaustyti burokėlius!
Reikės:
- 500g burokėlių
- 300g svogūnų
- 50g sojos padažo
- aliejaus kepimui
- pusės citrinos sulčių
Eiga:
- Burokėlius nulupame ir supjaustome kiek įmanoma mažesniais kubeliais.
- Juos kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus maksimalioje kaitroje, nuolat maišant. Kai kepami burokėliai išsausėja, įpilame šlakelį citrinos sulčių, kai ir vėl ketina svilti, įpilame šlakelį sojos padažo.
- Kepame, kol tampa minkšti.
- Atskirai keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną.
- Sumaišome keptus burokėlius su keptais svogūnais ir gardiname šiais „spirgais” ką tik norime.
- Kai grįžtam alkani namo ir nėra kantrybės ruošti šiltą maistą, tepame ant duonos humusą ar daržovių užtepėlę, papuošiame patiekalą burokėlių spirgais ir puotaujame 🙂
Recepto autorius: Puodų ir knygų klubas