Burokėlių „spirgai”


Kita, Užkandžiai

Cepelinams, bulviniams blynams, kugeliui, bulvių košei porą žvaigždučių pridės burokėlių spirgučiai. Jiems pagaminti reikia kantrybės. Bet verta. Svarbiausias dalykas – LABAI SMULKIAIS kubeliais supjaustyti burokėlius!

Reikės:

  • 500g burokėlių
  • 300g svogūnų
  • 50g sojos padažo
  • aliejaus kepimui
  • pusės citrinos sulčių

Eiga:

  1. Burokėlius nulupame ir supjaustome kiek įmanoma mažesniais kubeliais.
  2. Juos kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus maksimalioje kaitroje, nuolat maišant. Kai kepami burokėliai išsausėja, įpilame šlakelį citrinos sulčių, kai ir vėl ketina svilti, įpilame šlakelį sojos padažo.
  3. Kepame, kol tampa minkšti.
  4. Atskirai keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną.
  5. Sumaišome keptus burokėlius su keptais svogūnais ir gardiname šiais „spirgais” ką tik norime.
  6. Kai grįžtam alkani namo ir nėra kantrybės ruošti šiltą maistą, tepame ant duonos humusą ar daržovių užtepėlę, papuošiame patiekalą burokėlių spirgais ir puotaujame 🙂

Recepto autorius: Puodų ir knygų klubas

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]