Greitas, labai sotus ir maistingas buritas, kurį lengvai galite koreguoti pagal savo skonį ar pagal tai, ką jau turite. Tiks tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei.
Reikės (1 buritui):
- 1 tortilijos
- ~80 g tofu
- 5 pievagrybių
- ½ balto svogūno
- ¼ raudonosios paprikos
- keletos slyvinių pomidoriukų
- ½ avokado
- saujelės špinatų
- veganiško majonezo
- ~50 g veganiško sūrio (nebūtina, bet bus skaniau)
- 1 a. š. ciberžolės
- 2 a. š. rūkytos paprikos
- 2 a. š. česnako miltelių
- žiupsnelio druskos ir pipirų
Eiga:
- Ant įkaitusio aliejaus lengvai apkepame supjaustytus svogūnus, tada sudedame pievagrybius. Jiems gražiai apskrudus, sudedame susmulkintą tofu, prieskonius, sūrį ir gerai išmaišome. Sumažiname ugnį, kad nesudegtų ir, kol lydysis sūris, paruošiame daržoves.
Susipjaustome papriką, pomidoriukus ir avokadą. - Jei norisi, tortiliją galime lengvai pašildyti. Tepame majonezą ar kitą norimą padažą. Per tortilijos vidurį dedame špinatus, tofu, šviežias daržoves. Viską gerai suspaužiam, užlenkiame kraštus ir atsargiai susukame. Kad būtų patogiau valgyti, galime tortiliją persipjauti pusiau. Skanaus!
Už receptą dėkojame: @tofuvisainefu