Braškių ir matcha chia pudingas


Desertai, Užkandžiai

Braškės ir sveikatingieji matcha arbatos milteliai – netikėtas vasariškos virtuvės derinys! Šiais ingredientais pagardintas ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip lengvas desertas.

Reikės:

1 sluoksniui

  • 200 g braškių
  • 150 ml kokosų gėrimo
  • 150 ml „Naturli“ skrudintų migdolų gėrimo
  • 75 g chia (ispaninio šalavijo) sėklų
  • 2 v.š. ksilitolio (tinka ir klevų sirupas arba kitas mėgstamas saldiklis)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

2 sluoksniui

  • 400 ml „Naturli“ skrudintų migdolų gėrimo
  • 100 ml kokosų gėrimo
  • 75 g chia (ispaninio šalavijo) sėklų
  • 2 v.š. ksilitolio (tinka ir klevų sirupas arba kitas mėgstamas saldiklis)
  • 1 a.š. matcha miltelių (jei mėgstate, galite įberti ir daugiau)

Viršutiniam sluoksniui

  • 2 v.š. kokosų kremo (arba mėgstamo jogurto)
  • Saujelės braškių

Eiga:

  1. Sutrinkite braškes drauge su kokosų ir migdolų gėrimais, ksilitoliu ir vanile (rekomenduojame pasitelkti elektrinį trintuvą).
  2. Tolygiai maišydami šluotele į šią tyrę supilkite chia sėklas (ne atvirkščiai – taip išgausite geresnę pudingo konsistenciją).
  3. Palikite mišinį šaldytuve – bent 30-60 min., kad išbrinkusios sėklos įgautų sluoksniavimui tinkamą konsistenciją.
  4. Sumaišykite visus antram pudingo sluoksniui skirtus ingredientus ir taip pat palikite juos išbrinkti.
  5. Sluoksniuokite (stiklinėse ar stiklainiukuose) tokia eiga: braškinis sluoksnis, matcha sluoksnis ir galiausiai kokosų kremo (arba mėgstamo jogurto) sluoksnis.
  6. Palikite mišinį šaldytuve – bent 2-3 val. (arba nakčiai).
  7. Prieš patiekdami, galite papuošti pudinga saujele šviežių braškių. 

Recepto autorius: Naturli’

 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]