Braškės ir sveikatingieji matcha arbatos milteliai – netikėtas vasariškos virtuvės derinys! Šiais ingredientais pagardintas ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip lengvas desertas.
Reikės:
1 sluoksniui
- 200 g braškių
- 150 ml kokosų gėrimo
- 150 ml „Naturli“ skrudintų migdolų gėrimo
- 75 g chia (ispaninio šalavijo) sėklų
- 2 v.š. ksilitolio (tinka ir klevų sirupas arba kitas mėgstamas saldiklis)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
2 sluoksniui
- 400 ml „Naturli“ skrudintų migdolų gėrimo
- 100 ml kokosų gėrimo
- 75 g chia (ispaninio šalavijo) sėklų
- 2 v.š. ksilitolio (tinka ir klevų sirupas arba kitas mėgstamas saldiklis)
- 1 a.š. matcha miltelių (jei mėgstate, galite įberti ir daugiau)
Viršutiniam sluoksniui
- 2 v.š. kokosų kremo (arba mėgstamo jogurto)
- Saujelės braškių
Eiga:
- Sutrinkite braškes drauge su kokosų ir migdolų gėrimais, ksilitoliu ir vanile (rekomenduojame pasitelkti elektrinį trintuvą).
- Tolygiai maišydami šluotele į šią tyrę supilkite chia sėklas (ne atvirkščiai – taip išgausite geresnę pudingo konsistenciją).
- Palikite mišinį šaldytuve – bent 30-60 min., kad išbrinkusios sėklos įgautų sluoksniavimui tinkamą konsistenciją.
- Sumaišykite visus antram pudingo sluoksniui skirtus ingredientus ir taip pat palikite juos išbrinkti.
- Sluoksniuokite (stiklinėse ar stiklainiukuose) tokia eiga: braškinis sluoksnis, matcha sluoksnis ir galiausiai kokosų kremo (arba mėgstamo jogurto) sluoksnis.
- Palikite mišinį šaldytuve – bent 2-3 val. (arba nakčiai).
- Prieš patiekdami, galite papuošti pudinga saujele šviežių braškių.
Recepto autorius: Naturli’