Blynai iš šviežių cukinijų


Karšti patiekalai

Panaudoti sezonines daržoves gali būti labai paprasta – didžioji dalis daržovių gali būti paprasčiausiai sudėtos į sriubas, bet taip pat iš daugumos galima pagaminti ir blynus. Cukinijos puikiai tinka šviežiems blynams, o juos pagaminti visai nesudėtinga.

Reikės (10 blynų – 2 porcijoms):

  • 450 g šviežios cukinijos arba kelių mažų cukinijų (sverti dar netarkuotą)
  • Pusės nedidelio svogūno
  • 50 g kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto maltų linų sėmenų
  • 3 šaukštų vandens
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto maistinių mielių
  • Šviežių petražolių ar kitų žolelių (nebūtina)
  • Aliejaus kepimui (recepte naudotas saulėgrąžų)

Eiga:

  1. Nupjauti cukinijos galus (tik kur sukietėjimai) ir visą cukiniją (ar kelias) sutarkuoti su tarka. Tarkuoti su įprasto, vidutinio dydžio tarka (vadinamąja burokine tarka), t.y., ne su labai smulkiai tarkuojančia. Cukinijos nulupti nereikia.
    Sutarkuotą masę sudėti į sietelį, apibarstyti žiupsniu druskos ir virš dubens ar kriauklės palaikyti apie 10 minučių. Druska padės iš cukinijos išsiskirti vandeniui.
  2. Linų sėmenis sumaišyti su 3 šaukštais vandens. Jei masė išeina itin tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau vandens, kol ji bus vientisa. Palikite sėmenis brinkti keletui minučių.
  3. Kai cukinija jau bus pastovėjusi su druska, nuspauskite visus tarkius rankomis, kad išsiskirtų kiek įmanoma daugiau vandens. Tą galima daryti rankomis, rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais. Cukinijos tarkius reikėtų kuo labiau nusausinti.
  4. Sumaišyti nusausintą tarkuotą cukiniją su išbrinkusiais linų sėmenimis. Tuomet sudėti ir likusius ingredientus – smulkintą svogūną, miltus, druską, kepimo miltelius, maistines mieles ir žoleles. Viską gerai išmaišyti.
  5. Įkaitinti keptuvę su 3-4 šaukštais aliejaus. Į įkaitintą keptuvę dėti po 1 pilną šaukštą masės ir šiek tiek paspausti, kad išeitų blynas. Abi puses kepti po 3-5 minutes. Kepant galima vis papildyti aliejaus, kad blynai neprisviltų.
  6. Patiekti galima su augaline grietine ar kitais mėgstamais padažais.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]