Baklažanų užtepėlė babaganuš labai universali – galima joje pasidažyti daržovių lazdeles, tepti ant sumuštinių, sukti į tortilijas, maišyti su įvairiomis daržovėmis.
Reikės:
- 3 baklažanų
- 4 š. citrinos sulčių
- 2 česnako skiltelių (sukapotų)
- 2 š. tahini (sezamų pastos)
- 1 a.š. malto kumino
- druskos ir pipirų
- patiekimui: po saują sukapotų petražolių, graikinių riešutų, granato sėklų ir alyvuogių aliejaus apšlakstyti
Eiga:
- Baklažanus šakute keliose vietose subadome ir įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje kepame apie 50 min., kol baklažanai bus minkšti, o odelė apskrus. Leidžiame atvėsti. Nuimame odelę.
- Visus ingredientus (išskyrus skirtus patiekimui) sutriname šakute arba sudedame į maisto kombainą, ar tiesiog rankiniu elektriniu smulkintuvu pulsuojančiu režimu šiek tiek pasmulkiname, kad viskas susimaišytų. Paragaujame, ir, jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ir/ar druska.
- Patiekiant užberiame petražolių, graikinių riešutų, granato sėklų ir pašlakstome aliejumi.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt