Pamėgti tempę iš pirmo karto pavyksta ne visiems, tačiau su šiuo azijietiško stiliaus marinatu tempę pamilsite akimirksniu! Šis receptas yra nesunkiai pagaminamas ir stulbinančio skonio, būtinai turite jį išbandyti. Jei visgi tikrai nemėgstate tempės, išbandykite šį receptą su tofu arba seitanu.
Reikės:
- 1 bloko tempės (250 g) (galite keisti tofu ar seitanu)
- 1 žaliosios citrinos sulčių
- 2 v. š. sojos padažo
- 2 v. š. sezamų aliejaus
- 3 v. š. klevų sirupo arba melasos
- 2 česnako skiltelių, susmulkintų
- 1 v. š. imbiero šaknies, nuluptos ir susmultinktos
- 1 citrinžolės stiebo, tik baltos dalies, smulkiai supjaustytos
Kaip gaminti:
- Tempę supjaustykite ir sudėkite į orkaitei tinkamą indą su dangčiu.
- Marinatui mažame dubenyje sumaišykite visus kitus ingredientus ir išplakite.
- Užpilkite marinatą ant tempės, uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 2-8 valandoms.
- Praėjus marinavimo laikui, uždengtą indą su tempe pašaukite į įkaitintą orkaitę 180 ̊C ir kepkite 20 minučių. Po to nuimkite dangtį, šiek tiek pavartykite tempę, tada kepkite dar 15-20 minučių.
- Patiekti galite su šviežiomis salotomis, bolivine balanda ar kitais mėgstamais grūdiniais.
Skanaus!