Tai – apetitą keliantis receptas, kuriame dera dūminis, kremiškas baklažanų užtepėlės Baba ganoush bei žemiškas, aromatingas „Garden Gourmet“ augalinio maltinio skonis. Paįvairinkite burgerius mėgstamais pagardais ir mėgaukitės sveikesne, aplinkai palankesne alternatyva tradiciniams mėsos patiekalams.
Reikės:
- 1 pakelio „Garden Gourmet“ augalinių maltinių
- 2 burgerio bandelių
- 1 ant grotelių kepto baklažano
- 1 česnako skiltelės
- 15 ml citrinų sulčių arba žievelės
- 5 g tahini (sezamų) pastos
- 20 ml alyvuogių aliejaus
- Gražgarsčių (pagal skonį)
Eiga:
- Paruoškite baklažanų užtepėle Baba ganoush. Sutrinkite ant grotelių kepto baklažano minkštimą šakute. Sumaišykite su česnaku, citrinų sultimis bei žievele, tahini ir alyvuogių aliejumi.
- Paruoškite „Garden Gourmet“ augalinius maltinius (pagal instrukciją ant pakuotės). Ant grotelių pakepinkite per pusę perpjautas burgerio bandeles.
- Dėkite ant burgerio bandelės puselės saujelę gražgarsčių, tuomet augalinį maltinį, o ant viršaus užtepkite Baba ganoush, užberdami tarkuotos citrinų žievelės. Galiausiai įdarą uždenkite antrąja burgerio bandelės pusele.
Recepto autorius: „Garden Gourmet Lietuva“