Norisi kažko aštraus? Atėjote į tinkamą vietą! Šis marinatas turi idealų balansą tarp aštrumo ir saldumo. Čili milteliai sumaišyti su melasa ir kitais patraukliais skoniais sukuria šį tobulą tofu marinato receptą.
Marinuotą tofu galite pritaikyti visur – troškiniuose, salotose ar netgi grilinti ant iešmelių. Jeigu norite rimtesnio patiekalo – pridėkite norimų daržovių ir pasirinktą grūdinę kultūrą. Toks spalvingas patiekalas tikrai praskaidrins jūsų dieną!
Reikės:
- 300g kietojo tofu, supjaustyto kubeliais (galite keisti seitanu ar tempe)
- 15g saulėje džiovintų pomidorų
- 25g cukraus
- 3 v.š. melasų ar klevų sirupo (nebūtina)
- 3 v.š. obuolių acto
- 1 čili pipiras
- 1 v.š. česnakų miltelių
- 1 a.š. kumino
- 1 a.š. paprikos miltelių
- 1 a.š. čili miltelių
- druskos ir pipirų, pagal skonį
Eiga:
- Sumaišome arba trintuvu sutriname visus ingredientus (išskyrus tofu) iki vientisos konsistencijos.
- Palaikome marinatą šaldytuve kelias minutes kol šiek tiek sutirštės
- Sudedame tofu kubelius į marinatą ir palaikome šaldytuve bent 2 valandas. Jei norite kad tofu įgautų daugiau skonio galite leisti tofu marinuotis ilgiau, iki 24 valandų.
- Marinuotą tofu naudojame salotose arba karštuose patiekaluose. Marinuotas tofu labai tiks į Pad Thai arba į keptus ryžius.
Recepto autorius challenge22.com