Reikės:
- 1 1/4 puodelių miltų be glitimo
- 1 puodelis migdolų miltų
- 1 puodelis nerafinuoto cukranendrių cukraus
- 1 puodelis šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 1/2 puodelio migdolų aliejaus
- 3 vidutinių apelsinų žievelės
- 1 v. š. obuolių sidro acto
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. kepimo sodos
- 50 g migdolų riekelių
- cukraus pudros papuošimui
Kaip gaminti:
- Įkaitiname orkaitę iki 185 laipsnių temperatūros su vėjeliu iš viršaus ir apačios. Į apvalią kepimo formą su nusegamais kraštais tiesiame kepimo popierių. Popierius turi padengti dugną bei šonus.
- Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus be glitimo, migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius bei sodą. Atskirai sumaišome šlapius ingredientus: apelsino sultis, migdolų aliejų, obuolių actą, vanilės ekstraktą ir apelsino žievelę. Šlapių ingredientų mišinį pilame į sausų ir išmaišome mentele, kol masė taps vientisa. Svarbu nepermaišyti. Gautą masę pilame į kepimo formą ir lengvai papurtome, kad tolygiai pasiskleistų. Ant viršaus užberiame migdolų riekeles.
- Kepame 185 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Leidžiame visiškai atvėsti ir išimame iš kepimo formos. Viršų pabarstome cukraus pudra.
Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)