Šiltėjant orams naudinga turėti receptų, kurie padės atsigaivinti. Vienas iš populiarių variantų veganiškiems ledams yra vadinamieji bananų „nice-cream“, kuomet iki vientisos masės sumaltas šaldytas bananas jau primena ledų skonį. Šį kartą siūlome tokius ledus pagardinti dar ir ananasu bei kokosų pienu!
Reikės (3-4 porcijoms):
- 320 g šviežio ananaso
- 1 vidutinio dydžio gerai sunokusio banano
- 120 ml kokosų pieno kietosios dalies (kremo nuo kokosų pieno skardinės viršaus)
Eiga:
- Ananasą supjaustyti kubeliais, bananą griežinėliais ir iš anksto užšaldyti šaldymo kameroje. Palaikyti šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau – per naktį.
- Šaldytus bananą bei ananasą ir kokosų pieną sudėti į indą, kuriame malsite ledus. Tam reikėtų rankinio trintuvo arba maisto procesoriaus.
- Sumalti visus ingredientus iki vientisos masės.
- Ledus galima valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje 20-30 minučių, kad labiau sukietėtų. Laikant šaldiklyje ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmus palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: @plantasticka