Net ir pats skaniausias grilio patiekalas be garnyro ir pagardų gali pasirodyti truputį vienišas. Šie komponentai ne tik suteikia sotumo, bet ir praturtina bei subalansuoja skonių paletę. Tokias skanaus maisto paslaptis puikiai išmano Studija #V – augalinio maisto gamybos mokymus rengiantis projektas – ir siūlo išmėginti keletą nesudėtingų receptų. Jūsų dėmesiui – dviejų rūšių ryžiai ir dviejų rūšių marinuoti svogūnai, tiksiantys į kompaniją prie daugelio vasariškų patiekalų.
Aromatingieji ryžiai
Reikės:
- 150 g (puodelio) rudųjų ryžių
- 2 – 3 žvaigždinių anyžių
- 1 citrinžolės lazdelės
- 3 žaliųjų citrinų
- 2 šaukštelių druskos
Paruošimas:
- Išskalauti ryžius ir suberti į padruskintą šaltą vandenį (1 dalis ryžių ir 3 dalys vandens).
- Įmesti žvaigždinį anyžių ir citrinžolę (geriausia sutraiškyti, kad išsiskirtų eteriniai aliejai).
- Smulkia tarka nutarkuoti žaliųjų citrinų žieveles (tik žalią dalį).
- Išvirus ryžiams, įmašyti citrinų žieveles bei ištraukti anyžius ir citrinžolę.
Gaivieji ryžiai
Reikės:
- 150 g (puodelio) rudųjų ryžių
- 30 g šviežios kalendros
- 2 šaukštelių druskos
- 2 citrinų
Paruošimas:
- Ryžius išskalauti ir suberti į padruskintą vandenį (1 dalis ryžių ir 3 dalys vandens).
- Susmulkinti kalendrą.
- Smulkia tarka nutarkuoti citrinų žieveles (tik geltoną dalį).
- Išvirus ryžiams įmašyti smulkintą kalendrą ir citrinų žieveles.
Meksikietiški marinuoti svogūnai
Reikės:
- 200 g mėlynųjų svogūnų
- 2 g druskos
- 10 g šviežios kalendros
- 40 g žaliųjų citrinų sulčių
Paruošimas:
- Svogūnus plonai supjaustyti griežinėliais rankomis arba mandolina.
- Likusius ingredientus sumaišyti ir užpilti ant svogūnų.
- Palaikyti 4 – 5 h, kad pritrauktų skonio.
Klasikiniai marinuoti svogūnai
Reikės:
- 200 g svogūnų
- 20 g obuolių acto
- 2 g druskos
- 2 lauro lapų
Paruošimas:
- Svogūnus plonai supjaustyti griežinėliais rankomis arba mandolina.
- Likusius ingredientus sumaišyti ir užpilti ant svogūnų.
- Palaikyti 4 – 5 h, kad pritrauktų skonio.
Skanaus!
Nuotraukos autotrė – Aistė Aužbikavičiūtė @plantasticblondie