Garnyrai ir pagardai vasariškiems patiekalams


2023-08-02

Net ir pats skaniausias grilio patiekalas be garnyro ir pagardų gali pasirodyti truputį vienišas. Šie komponentai ne tik suteikia sotumo, bet ir praturtina bei subalansuoja skonių paletę. Tokias skanaus maisto paslaptis puikiai išmano Studija #V – augalinio maisto gamybos mokymus rengiantis projektas – ir siūlo išmėginti keletą nesudėtingų receptų. Jūsų dėmesiui – dviejų rūšių ryžiai ir dviejų rūšių marinuoti svogūnai, tiksiantys į kompaniją prie daugelio vasariškų patiekalų.

 

Aromatingieji ryžiai

 

Reikės:

  • 150 g (puodelio) rudųjų ryžių
  • 2 – 3 žvaigždinių anyžių
  • 1 citrinžolės lazdelės
  • 3 žaliųjų citrinų
  • 2 šaukštelių druskos


Paruošimas:

  1. Išskalauti ryžius ir suberti į padruskintą šaltą vandenį (1 dalis ryžių ir 3 dalys vandens). 
  2. Įmesti žvaigždinį anyžių ir citrinžolę (geriausia sutraiškyti, kad išsiskirtų eteriniai aliejai).
  3. Smulkia tarka nutarkuoti žaliųjų citrinų žieveles (tik žalią dalį).
  4. Išvirus ryžiams, įmašyti citrinų žieveles bei ištraukti anyžius ir citrinžolę.


Gaivieji ryžiai

 

Reikės:

  • 150 g (puodelio) rudųjų ryžių
  • 30 g šviežios kalendros
  • 2 šaukštelių druskos
  • 2 citrinų


Paruošimas:

  1. Ryžius išskalauti ir suberti į padruskintą vandenį (1 dalis ryžių ir 3 dalys vandens).
  2. Susmulkinti kalendrą.
  3. Smulkia tarka nutarkuoti citrinų žieveles (tik geltoną dalį).
  4. Išvirus ryžiams įmašyti smulkintą kalendrą ir citrinų žieveles.


Meksikietiški marinuoti svogūnai


Reikės:

  • 200 g mėlynųjų svogūnų
  • 2 g druskos
  • 10 g šviežios kalendros
  • 40 g žaliųjų citrinų sulčių


Paruošimas:

  1. Svogūnus plonai supjaustyti griežinėliais rankomis arba mandolina.
  2. Likusius ingredientus sumaišyti ir užpilti ant svogūnų. 
  3. Palaikyti 4 – 5 h, kad pritrauktų skonio.


Klasikiniai marinuoti svogūnai

 

Reikės:

  • 200 g svogūnų
  • 20 g obuolių acto
  • 2 g druskos
  • 2 lauro lapų


Paruošimas:

  1. Svogūnus plonai supjaustyti griežinėliais rankomis arba mandolina.
  2. Likusius ingredientus sumaišyti ir užpilti ant svogūnų. 
  3. Palaikyti 4 – 5 h, kad pritrauktų skonio.

Skanaus!

Nuotraukos autotrė – Aistė Aužbikavičiūtė @plantasticblondie

Norite išbandyti augalinę mitybą ir gauti daug skanių augalinių receptų? Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

kiti įrašai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]