Supaprastintas azijietiškos virtuvės patiekalas, kuriam visus ingredientus greičiausiai jau turėsite namuose! Recepte naudojamas daržoves galima ir paįvairinti, pridėti jų daugiau ar pakeisti tokiomis, kurios labiausiai patinka Jums.
Reikės (~2 porcijoms):
- 3 česnakų skiltelės
- Šiek tiek svogūno
- Sauja smulkinto brokolio (apie 90 g.)
- Puse raudonosios saldžiosios paprikos
- 75 g. pasirinktų „wok“ makaronų
- 90 g. kietojo tofu
Padažui reikės:
- Pusės daržovių sultinio kubelio
- 110 ml karšto vandens
- Pusės šaukštelio maltų imbierų
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 2 šaukštai sojų padažo
- 1 šaukštelis krakmolo
Eiga:
- Aliejuje apkepti daržoves, kitoje keptuvėje – kubeliais pjaustytą tofu. Tofu apskrudus dar galima jį sumaišyti su prieskoniais (druska ar paruoštu prieskonių mišiniu).
- Išmaišyti visus ingredientus skirtus padažui atskirame inde, kol viskas ištirps.
- Išvirtus „wok“ makaronus sumaišyti su daržovėmis ir tofu vienoje keptuvėje, ant visko užpilti sumaišytą padažą ir pakepti porą minučių, kol padažas sutirštės.
- Paruoštus makaronus labai tinka apibarstyti sezamo sėklomis!
Už receptą dėkojame: @plantasticka