Vienas populiariausių spagečių patiekalų pasaulyje – bet veganizuotas! Garantuojame, kad šis skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas greitai taps jūsų nuolatiniu pietų ar vakarienės pasirinkimu. Šie spagečiai su veganišku bolonijos padažu yra be galo paprastas, pigus ir sotus patiekalas. Bet svarbiausia, šie spagečiai yra be proto skanūs!
Jeigu norite, receptą lengvai galite pakoreguoti pagal savo idėjas. Pavyzdžiui, galite naudoti sultingus šviežius pomidorus, vietoje pomidorų pastos. Pabandykite pakepti pomidorus orkaitėje prieš sutrinant juos. Pažadame, tai bus geriausias pomidorų padažas kokį esate ragavę!
Reikės:
- 500g spagečių (rekomenduojame naudoti pilnagrūdžius)
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 2 v.š. aliejaus
- 2 pomidorai
- 1 v.š. paprikos miltelių
- oregano ar bazilikų (tiks tiek švieži, tiek džiovinti), pagal skonį
- nepilnas puodelis sauso sojos faršo (galite keisti lęšiais, ar kitokiu pirktiniu veganišku faršu)
- puodelis verdančio vandens
- 100g pomidorų pastos
- druskos ir pipirų, pagal skonį
Eiga:
- Išverdame spagečius pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Kol spagečiai verda, supjaustome svogūną ir česnaką. Svogūną kepame ant vidutinės ugnies 4 minutes, tada dedame česnaką ir pakepame dar minutę.
- Supjaustome pomidorus, dedame į keptuvę ir viską pakepame dar 3 minutes. Sudedame prieskonius ir išmaišome.
- Tada dedame sojų faršą, pomidorų pastą ir stiklinę verdančio vandens. Troškiname pamaišydami kelias minutes, kol sojų faršas išbrinks ir viskas tolygiai susimaišys.
- Spagečius sudedame į lėkštes, ant kiekvienos porcijos pilame padažą
Recepto autorius challenge22.com