Ieškote autentiško veganiško azijietiško patiekalo? Šis Pad Thai receptas yra tai ko jūs ieškojote! Šiame recepte skoniai ir tekstūros susiliedamos sukuria nuostabiai pikantiškus ryžių makaronus, kurie tikrai sužavės jūsų skonio receptorius. Ši naminė Pad Thai versija padės jums sukurti tą restorano pojūtį bei bus draugiškesnė piniginei.
Nors šiame recepte naudojamas cukrus, šis Pad Thai yra gardžiai pikantiškas. Ar žinote, kad šefai į pikantiškus patiekalus dažnai deda cukraus? Tai padeda skoniams išryškėti. Išbandykite šį patarimą gaminant ir kitus patiekalus.
Reikės:
- 200g ryžių makaronų
- 60g sojų padažo
- 0.5 v.š. imbiero miltelių
- 1 v.š. cukraus (galite keisti datulių ar klevų sirupu)
- 2 pakeliai arba 300g tofu
- 1 v.š. aliejaus
- 0.25 raudonojo kopūsto galvos
- 2 morkos, sutarkuotos
- 3 česnako skiltelės, susmulkintos
- 150g spindulinių pupuolių daigų
- 2 laiškiniai svogūnai
- 40g žemės riešutų be odelių
Eiga:
- Užpilame ryžių makaronus verdančiu vandeniu ir palaikome 5 minutes. Išpilame vandenį ir perkeliame į dubenį.
- Sumaišome sojų padažą, imbierą, cukrų (ar datulių/klevų sirupą).
- Supjaustome tofu į kubelius, ir pamarinuojame bent 3(???) minutes.
- Ištraukiame tofu iš marinato ir likusį marinata pilame ant ryžių makaronų.
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, keptuvei stipriai įkaitus dedame tofu. Kepame kartais pamaišydami ant didelės ugnies 5 minutes, kol paruduos. Iškepusį tofų perkeliame į dubenį su makaronais.
- Leidus keptuvei vėl įkaisti, dedame daržoves ir kepame 3 minutes ant aukštos ugnies be aliejaus. Sumažiname ugnį ir sudedame daigus, pamaišome ir galiausiai sumaišome keptuvės turinį su makaronais ir tofu.
- Serviravimui supjaustome svogūnų laiškus, sutraiškome žemės riešutus, pabarstome ant kiekvienos porcijos viršaus.
Recepto autorius: challenge22.com