Jeigu maitindamiesi augaliniu maistu pasiilgstate tam tikrų tradicinių patiekalų, nesirūpinkite, nebūtina savęs riboti. Net jei kol kas ir nepavyksta parduotuvėje rasti visų patiekalų veganiškų alternatyvų, čia tikrai surasite produktų, iš kurių galėsite pasigaminti viską, ko tik trokšta širdis.
Galbūt jums bus įdomu išbandyti veganišką Kyjivo kotletą ir įsitikinti, kad augalinė mityba neverčia mūsų atsisakyti mėgstamų patiekalų, o tik pasiūlo kitas alternatyvas?
Reikės (3 kotletams):
- 120 g seitano (kviečių glitimo)
- 30 g kvietinių miltų
- 10 g maistinių mielių
- 175 ml vandens
- 2 šaukštelio paukštienos prieskonių
- 2 šaukštelio svogūnų granulių
Įdarui reikės:
- 1 šaukšto augalinio sviesto
- 1-2 česnakų skiltelių
- Saujos šviežių petražolių
Kepimui:
- 30 g kvietinių miltų
- 70 ml augalinio pieno
- Maltų džiūvėsėlių
- Aliejaus
Eiga:
- Sviestą sumaišyti su smulkintais arba sutrintais česnakais ir petražolėmis. Padalinus į tris dalis, dėti ant atkirptų maistinės plėvelės dalių, suvynioti (kad išeitų ovalo forma) ir dėti į šaldiklį.
- Sumaišyti visus sausus ingredientus kotletams ir supilti į juos vandenį, vėl išmaišyti ir porą minučių paminkyti rankomis.
- Tešlą padalinti į tris dalis, kiekvieną dalį rankomis ar kočiojant perdaryti į blyną, į jo vidurį įdėti sviesto gabalėlį iš šaldiklio, susukti į pailgą kotletą ir gerai suspausti rankomis, stengiantis, kad neliktų tarpų. Tokį padarytą kotletą suvynioti į foliją.
- Susuktus į foliją kotletus troškinti garuose maždaug 30 minučių, vėliau palikti šiek tiek atvėsti. Iš kotletų sviestas gali ir išbėgti – tad svarbu atidžiai peržiūrėti ar kotlete nėra tarpų ir stengtis juos užspausti kotleto mase.
- Sumaišyti augalinį pieną su miltais, į jį pamerkti kotletą, tuomet apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepti abi puses, kol paruduos.
Recepto autorius: @plantasticka