Jaukus ir lengvai pagaminamas augalinis troškinys, kuriame susitinka lietuviškoje virtuvėje puikiai pažįstamos šakninės daržovės – bulvės ir morkos, o sotumo suteikia bei patiekalą augaliniais baltymais praturtina lęšiai ir ekologiška tempė. Šio augalinėje virtuvėje dažnai sutinkamo produkto galite įsigyti lietuviškame prekybos tinkle „Maxima” – puikus kokybės ir kainos santykis, o tempė dar ir ekologiška!
Reikės (2-3 porcijoms):
- 1 pakelio ekologiškos „Gourmet Green” tempės (~220 g)
- 2 v.š. sojos padažo
- 300 g šviežių morkų
- 600 g bulvių
- 2 vidutinio dydžio svogūnų (~150 g)
- 2 skardinių lęšių (rekomenduojame „Well Done” konservuotus lęšius)
- 3 skiltelių česnako
- 600 ml šalto vandens
- 1 kubelio daržovių sultinio
- 100 ml pomidorų padažo arba pastos
- 2-3 lauro lapų
- 2-3 v.š. aliejaus (saulėgrąžų, rapsų ar neutralaus skonio (rafinuoto) kokosų aliejaus)
- 1 a.š. malto rozmarino prieskonių
- 1 a.š. malto raudonėlio prieskonių
- 0,5 a.š. malto kumino prieskonių
- 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
- PATIEKIMUI: natūralaus augalinio jogurto arba grietinės, šviežių petražolių ir (arba) krapų
Eiga:
- Nulupame morkas, bulves ir jas supjaustome. Morkas apie 1 cm storio griežinėliais, bulves – nedideliais kubeliais.
- Tempę supjaustome kubeliais (~1,5 x 1,5 cm dydžio).
- Į keptuvę (aukštesniais kraštais) pilame 2 v.š. aliejaus, jam įkaitus beriame tempės gabaliukus ir pilame sojos padažą. Apkepame 5-7 minutes, kol lengvai apskrunda. Išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį.
- Susmulkiname svogūną ir nulupame česnaką.
- Į tą pačią keptuvę pilame likusį aliejų, o jam įkaitus suberiame svogūnus. Pakepame keletą minučių, kol svogūnai šiek tiek suminkštės.
- Sudedame morkas ir pakepame apie 5 minutes.
- Dedame supjaustytas bulves, užpilame vandeniu, beriame sutrupintą daržovių sultinio kubelį ir lauro lapus.
- Verdame apie 20-25 minutes, kol bulvės ir morkos suminkštėja, bet nesutyžta.
- Iš troškinio išimame lauro lapus – jų nebereikės.
- Konservuotus lęšius perplauname sietelyje po šaltu vandeniu ir beriame į troškinį. Sumaišome.
- Dedame anksčiau iškeptą tempę, prieskonius ir pomidorų padažą. Vėl viską sumaišome.
- Leidžiame visiems ingredientams pasitroškinti dar apie 5-10 min.
- Patiekiame su augaliniu jogurtu arba grietine ir šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!
Recepto autorė: Aistė Aužbikavičiūtė (sukurta lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA)