Troškinys su tempe


Karšti patiekalai

Jaukus ir lengvai pagaminamas augalinis troškinys, kuriame susitinka lietuviškoje virtuvėje puikiai pažįstamos šakninės daržovės – bulvės ir morkos, o sotumo suteikia bei patiekalą augaliniais baltymais praturtina lęšiai ir ekologiška tempė. Šio augalinėje virtuvėje dažnai sutinkamo produkto galite įsigyti lietuviškame prekybos tinkle „Maxima” – puikus kokybės ir kainos santykis, o tempė dar ir ekologiška!

Reikės (2-3 porcijoms):

  • 1 pakelio ekologiškos „Gourmet Green” tempės (~220 g)
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 300 g šviežių morkų
  • 600 g bulvių
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų (~150 g)
  • 2 skardinių lęšių (rekomenduojame „Well Done” konservuotus lęšius)
  • 3 skiltelių česnako
  • 600 ml šalto vandens
  • 1 kubelio daržovių sultinio
  • 100 ml pomidorų padažo arba pastos
  • 2-3 lauro lapų
  • 2-3 v.š. aliejaus (saulėgrąžų, rapsų ar neutralaus skonio (rafinuoto) kokosų aliejaus)
  • 1 a.š. malto rozmarino prieskonių
  • 1 a.š. malto raudonėlio prieskonių
  • 0,5 a.š. malto kumino prieskonių
  • 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
  • PATIEKIMUI: natūralaus augalinio jogurto arba grietinės, šviežių petražolių ir (arba) krapų

 

Eiga:

  1. Nulupame morkas, bulves ir jas supjaustome. Morkas apie 1 cm storio griežinėliais, bulves – nedideliais kubeliais.
  2. Tempę supjaustome kubeliais (~1,5 x 1,5 cm dydžio).
  3. Į keptuvę (aukštesniais kraštais) pilame 2 v.š. aliejaus, jam įkaitus beriame tempės gabaliukus ir pilame sojos padažą. Apkepame 5-7 minutes, kol lengvai apskrunda. Išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį.
  4. Susmulkiname svogūną ir nulupame česnaką.
  5. Į tą pačią keptuvę pilame likusį aliejų, o jam įkaitus suberiame svogūnus. Pakepame keletą minučių, kol svogūnai šiek tiek suminkštės.
  6. Sudedame morkas ir pakepame apie 5 minutes.
  7. Dedame supjaustytas bulves, užpilame vandeniu, beriame sutrupintą daržovių sultinio kubelį ir lauro lapus.
  8. Verdame apie 20-25 minutes, kol bulvės ir morkos suminkštėja, bet nesutyžta.
  9. Iš troškinio išimame lauro lapus – jų nebereikės.
  10. Konservuotus lęšius perplauname sietelyje po šaltu vandeniu ir beriame į troškinį. Sumaišome.
  11. Dedame anksčiau iškeptą tempę, prieskonius ir pomidorų padažą. Vėl viską sumaišome.
  12. Leidžiame visiems ingredientams pasitroškinti dar apie 5-10 min.
  13. Patiekiame su augaliniu jogurtu arba grietine ir šviežiomis žolelėmis.

Skanaus!

Recepto autorė: Aistė Aužbikavičiūtė (sukurta lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]