Kur sunaudoti šviežias vyšnias? Pasigaminti tofu apkepą, kuriame jos puikiai tinka!
Ruošiant apkepą pagal receptą naudota apvali 17 cm skersmens torto forma (su nuimamais kraštais).
Reikės:
Apkepo pagrindui
- 200 g kvietinių miltų
- 20 g rudojo cukraus
- Žiupsnio druskos
- 0,5 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 70 ml šalto vandens
- 25 ml kokosų aliejaus
Apkepo įdarui
- 2 pakuočių (360 g) tofu (paprasto / kietojo)
- 40 g rudojo cukraus
- Pusės šviežios citrinos sulčių
- 15 ml agavų sirupo
- 25 g kukurūzų krakmolo
- Keli lašai migdolų aromato (nebūtina)
- 120 ml sojų pieno (nesaldinto)
- 1,5 šaukšto obuolių acto
- 200 g šviežių vyšnių
Eiga:
- Sumaišyti sausus apkepo pagrindui skirtus ingredientus (miltus, cukrų, druską, cinamoną ir kepimo miltelius). Ištirpinti kokosų aliejų ir kartu su vandeniu įmaišyti į miltų masę. Šiek tiek pamaišius toliau minkyti rankomis, kol masė susiformuos į rutulį. Padėti mišinį į šaldytuvą (30 minučių).
- Pašalinti iš vyšnių kauliukus. Tai galite daryti su specialiu kauliukų išėmimui skirtu įrankiu, o, jei tokio neturite, išstumkite kauliukus paprastu mediniu iešmeliu (didesnėms vyšnioms pasinaudokite šiaudeliu).
- Sumaišyti sojų pieną su obuolių actu ir atidėti kelioms minutėms, kad sutirštėtų.
- Mažesniais gabaliukais į indą sulaužyti tofu ir sudėti kitus įdarui skirtus ingredientus (cukrų, citrinos sultis, agavų sirupą, krakmolą, migdolų aromatą, sojų pieną su actu), išskyrus vyšnias. Viską sumalti iki vientisos masės (rankiniu ar kitu trintuvu). Tuomet įmaišyti ir vyšnias (be kauliukų).
- Ištepti kepimo skardą, panaudojant šiek tiek kokosų aliejaus.
- Ištraukti pagrindui skirtą masę iš šaldytuvo (praėjus tam skirtam laikui), iškočioti ją į apskritimą, kuris tilptų į kepimo skardą, tuo pačiu šiek tiek padengdamas skardos kraštus. Įdėjus tešlą į skardą, išlyginti ją rankomis. Maždaug 2-3 cm tešlos turėtų dengti ir skardos kraštus.
- Ant tešlos supilti tofu masę su vyšniomis. Kepti 180 laipsnių temperatūroje (apie valandą). Išėmus palikti atvėsti (prieš ištraukiant iš kepimo skardos).
Recepto autorius: @plantasticka