Augalinė tinginio alternatyva niekuo nenusileidžia tradicinei. Išmėginkite nesudėtingą receptą, išryškindami riešutų skonio natas ir pasitelkdami atsinaujinusį Naturli’ BLOCK augalinį sviestą, puikiai tinkantį tiek desertams, tiek nesaldiems patiekalams.
Reikės:
- 330 g sausainių
- 200 g juodojo šokolado
- 200 g kokosų pieno (riebaus)
- 100 g lazdyno riešutų (kepintų, be odelių)
- 100 gramų Naturli’ BLOCK augalinio sviesto
- 2 v.š. klevų sirupo
- 1 v.š. kakavos
Eiga:
- Sulaužykite sausainius gabalėliais ir suberkite juos į dubenį. Ten pat supilkite kepintus lazdynų riešutus.
- Į puodą sudėkite gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir Naturli’ BLOCK augalinį sviestą. Kaitinkite virš nestiprios ugnies palengva maišydami, kol produktai ištirps ir išgausite vientisos tekstūros masę.
- Nuimkite mišinį nuo ugnies, įmaišykite kokosų pieną, klevų sirupą ir kakavą.
- Paruoštą šokoladinę masę supilkite į dubenį su sausainiais bei riešutais. Išmaišykite, kad neliktų sausų gabalėlių.
- Išklokite kepimo formą (25 × 11 cm dydžio) maistine plėvele, folija arba kepimo popieriumi. Sukrėskite prieš tai paruoštą masę ir gerai ją suspauskite, kad neliktų oro tarpų.
- Pastatykite tinginį į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kad desertas pilnai sustingtų.
- Pjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir ragaukite.
Skanaus!
Recepto autorius: Naturli’