Šiame sočiame ir spalvingame Tex-Mex stiliaus čili troškinyje susipina unikalūs, vienas kitą tobulai papildantys skoniai! Šį troškinį galite patiekti vieną arba su saldžiąja bulve, o gal netgi susukti į buritą. Taip pat troškinį galite papuošti įvairiais pagardais – puikiai tiks gvakamolė, salsa, augalinė grietinė, raudonieji svogūnai, vyšniniai pomidorai.
Reikės:
- 1 svogūno
- 400 g moliūgo
- 1 v. š. aliejaus
- 330 g konservuotų kukurūzų
- 500 g virtų raudonųjų ar juodųjų pupelių
- 1 v. š. aitriosios paprikos miltelių
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. kumino
- 2 pomidorų
- 1 avokado
- Petražolių arba kalendros, pagal skonį
Kaip gaminti:
- Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Moliūgą supjaustykite kubeliais, kepkite apie 5 minutes.
- Suberkite pupeles ir kukurūzus. Sudėkite prieskonius: druską, paprikos miltelius ir kuminą.
- Susmulkinkite pomidorus ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite 15 minučių uždengtame puode.
- Atidenkite puodą ir virkite dar 5 minutes, kol moliūgas suminkštės ir troškinys sutirštės.
- Patiekite su mažais avokado kubeliais ir petražolėmis arba kalendra.
Skanaus!