Mėgaukitės įdarytais špinatų blyneliais su „Garden Gourmet“ augalinės file gabalėliais. Pikantiškas ir augaliniais baltymais turtingas patiekalas.
Reikės:
- 1 pakelio „Garden Gourmet“ augalinės file gabalėlių
- 350 g šviežių špinatų lapų
- 200 g vyšninių pomidoriukų
- 375 ml augalinio pieno (migdolų arba avižų)
- 200 g augalinės rikotos – pasigaminkite patys, sumaišydami augalinį fetos sūrį (100 g) ir augalinį jogurtą (100 g)
- 200 g alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų
Eiga:
- Trumpai apkepkite 300 g špinatų (kol suminkštės).
- Nuskalaukite per sietelį po vandeniu ir smulkiai sumalkite drauge su augaliniu pienu maisto smulkintuve.
- Pamažu įmaišykite miltus – dėkite jų tiek, kad tešla netaptų per tiršta ir išliktų pakankamai skysta ir lengvai paskirstytų
keptuvėje. Jei reikia, papildykite tešlą augaliniu pienu arba miltais. - Perpjaukite pomidorus per pusę ir paruoškite likusius špinatų lapus.
- Paruoškite augalinę rikotą – sutrinkite augalinį fetos sūrį ir sumaišykite jį su augaliniu jogurtu.
- Lengvai pakepinkite „Garden Gourmet“ augalinės file gabalėlius (pagal instrukciją ant pakuotės).
- Įkaitinkite keptuvę ir įliekite šiek tiek aliejaus. Įpilkite į keptuvę nedidelį šaukštą tešlos ir pasukiokite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Pakepinkite ir po kiek laiko lietinius apverskite.
- Įdarykite lietinius špinatų lapais, „Garden Gourmet“ augalinės file gabalėliais, pomidorais ir augaline rikota.
Recepto autorius: „Garden Gourmet Lietuva“