Sorų kruopų košė yra itin naudinga mūsų organizmui dėl joje esančių B grupės vitaminų, magnio, kalio ir kitų maistinių medžiagų. Kviečiame pasigaminti.
Reikės (4 porcijoms):
- 1 stikl. sorų
- 2,5 stikl. vandens arba augalinio pieno, arba vandens ir pieno mišinio
- druskos žiupsnelio
- prinokusio banano
- patiekimui: cinamonas, uogos, vaisiai, keptas bananas (prinokusį bananą perpjauname išilgai ir apkepane keptuvėje ant kokoso aliejaus, galima panaudoti šiek tiek klevų sirupo, cinamono), riešutų sviestas, riešutai, sėklos ir kt.
Eiga:
- Iš vakaro – gerai sietelyje po tekančiu vandeniu nuplauti ir nakčiai užmerkti soras vandenyje.
- Ryte – nupilti vandenį, kuriame mirko ir praplauti sietelyje po tekančiu vandeni. Užpilti pieno ar/ir vandens, pasūdyti ir užvirti.
- Pavirus minutei ar dviem, išjungti ir 10-15 minučių palikti brinkti (dangčio nedarinėti).
- Sutrinti šakute bananą ir sudėti į košę, išmaišyti. Po 10 min. soros paprastai būna suminkštėjusios ir išbrinkusios. Jei dar trūksta minkštumo, palikite uždengtas dar keletą minučių. Jei sugėrė visą skystį – įpilkite papildomai. Dėti į dubenėlius, užberti uogų, cinamono, užsidėti riešutų sviesto ir kitų skanių priedų.
Skanaus!
Recepto autorius: @Jūratė Navikienė