Šokoladas ir vyšnios – puikus derinys vasarai, kada norisi gaivesnių patiekalų. Pyragas išliks šokoladinis ir saldus, bet vyšnios suteiks šiek tiek rūgštumo ir pagyvins saldumo skonį.
Reikės:
- 250g. speltos (viso grūdo dalių) miltų
- 140 g. rudojo cukraus
- 1,5 šaukšto kakavos be cukraus (10-12 g.)
- 1 šaukštelio kepimo mitelių
- Žiupsnio druskos
- 0,5 šaukštelio cinamono
- 110 ml. ištirpinto kokosų aliejaus
- 190 ml. augalinio pieno (recepte naudotas sojų)
- 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių
- 350 g. šviežių vyšnių su išimtais kauliukais
- Pasirinktinai: 2 šaukštų mažų šokolado gabaliukų/diskelių
Eiga:
- Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir jei naudosite – šokolado gabaliukus).
- Atskirai sumaišyti visus šlapius ingredientus (kokosų aliejų, pieną, citrinos sultis).
- Viename inde sumaišyti abi mases – sausų ir šlapių ingredientų.
- Kepimo skardą (naudota 20x20cm dydžio) iškloti kepimo popieriumi.
- Tešlą tolygiai paskirstyti kepimo skardoje. Ant jos viršaus sudėti vyšnias be kauliukų ir šiek tiek įspausti rankomis. Vyšniomis turėtų būti padengtas visas pyragas. Jei jūsų vyšnios didelės – galite supjaustyti jas pusiau.
- Pyragą kepti orkaitėje 35-40 min.
- Iškepus palikti atvėsti.
Recepto autorius: @plantasticka