Kartais gali būti sudėtinga sugalvoti kaip skaniai paruošti bolivinių balandų kruopas, bet salotoms jos puikiai tinka. Salotas galima paįvairinti apkeptais avinžirniais, o daržoves, nurodytas šiame recepte, galima pakeisti ir kitomis, kurias jau turite namie.
Reikės (1 porcijai):
- pasirinktų salotų dubenėlis (recepte naudotas „Iceberg“ ir rukolos salotų mišinys)
- 2 ridikėliai
- šiek tiek agurko
- ketvirtis raudonosios saldžiosios paprikos
- šiek tiek petražolių arba krapų
- 1/4 vidutinio svogūno
- 3-4 šaukštai virtos kynvos
- 3 šaukštai konservuotų kukurūzų
- 2-3 gabalėliai saulėje džiovintų pomidorų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- žiupsnis druskos
Avinžirnių apkepimui reikės:
- saujos konservuotų/virtų avinžirnių
- 1 česnako skiltelės
- žiupsnio druskos
- 0,5 šaukštelio raudonosios saldžiosios paprikos prieskonių
- 0,5 šaukštelio raudonėlių
Eiga:
- Avinžirnius apkepti keptuvėje su šaukšteliu aliejaus ir kitais nurodytais prieskoniais bei česnaku. Pakepti bent keletą minučių arba kol avinžirniai apskrus.
- Supilti aliejų ir nurodytus prieskonius, smulkintas daržoves, bolivinių balandų kruopas ant salotų ir viską kartu gerai išmaišyti.
- Apkeptus avinžirnius sudėti ant salotų viršaus, galima apibarstyti kanapių ar kitomis pasirinktomis sėklomis.
Recepto autorius: @plantasticka