Romanesko brokolio kepsnys


Karšti patiekalai

Reikės:

  • Romanesko brokolio (didelio)

Marinatui:

  • 70 g pomidorų pastos
  • 70 g barbekiu padažo
  • 1 v. š. sojos padažo
  • 70 g alyvuogių aliejaus
  • a. š. grūsto česnako
  • ⅓ a. š. paprikos miltelių
  • maltų juodųjų pipirų
  • malto čili pipirų arba kajeno pipirų
  • džiovintų čiobrelių
  • džiovintų bazilikų
  • džiovinto raudonėlio
  • džiovinto rozmarino
  • druskos

Gaminame:

  1. Pasiruošiame marinatą. Sudedame į vieną indą visus padažui skirtus ingredientus. Visų prieskonių beriame tiek, kiek norisi.
  2. Paragaujame, jei rezultatas nedžiugina, galime dėti daugiau.
  3. Kai jau turime marinatą supjaustome romanesko brokolį skersai 2-2,5 cm storio riekėmis.
  4. Kiekvieną riekę šluotele ištepame marinatu iš abiejų pusių ir paliekame marinuotis apie porą valandų.
  5. Skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir dedame visus kepsnius, jų nesuglausdami. Apšlakstome kepsnius alyvuogių aliejumi.
  6. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180-200 laipsnių temperatūroje 20 minučių arba kol gražiai apskrus.

Recepto autorius Eglė Milukaitė

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]