Reikės:
- Romanesko brokolio (didelio)
Marinatui:
- 70 g pomidorų pastos
- 70 g barbekiu padažo
- 1 v. š. sojos padažo
- 70 g alyvuogių aliejaus
- a. š. grūsto česnako
- ⅓ a. š. paprikos miltelių
- maltų juodųjų pipirų
- malto čili pipirų arba kajeno pipirų
- džiovintų čiobrelių
- džiovintų bazilikų
- džiovinto raudonėlio
- džiovinto rozmarino
- druskos
Gaminame:
- Pasiruošiame marinatą. Sudedame į vieną indą visus padažui skirtus ingredientus. Visų prieskonių beriame tiek, kiek norisi.
- Paragaujame, jei rezultatas nedžiugina, galime dėti daugiau.
- Kai jau turime marinatą supjaustome romanesko brokolį skersai 2-2,5 cm storio riekėmis.
- Kiekvieną riekę šluotele ištepame marinatu iš abiejų pusių ir paliekame marinuotis apie porą valandų.
- Skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir dedame visus kepsnius, jų nesuglausdami. Apšlakstome kepsnius alyvuogių aliejumi.
- Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180-200 laipsnių temperatūroje 20 minučių arba kol gražiai apskrus.
Recepto autorius Eglė Milukaitė