Obuolių pyragas


Desertai

Šis viliojantis, ką tik iš orkaitės ištrauktas obuolių pyragas yra puikus derinys su dideliu kaušeliu mėgstamų augalinių ledų!

Reikės:

  • 1 didelio obuolio
  • 1½ stiklinės miltų (arba 200 g)
  • ¾ šaukštelio sodos
  • ¾ puodelio cukraus (arba 150 g)
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 puodelio sojų pieno (arba 250 g)
  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
  • ⅓ puodelio aliejaus (arba 72 g)
  • 2 šaukštų obuolių sidro acto (arba kitos rūšies acto)

Pabarstymui:

  • Kelių šaukštelių cukraus
  • Šaukštelio cinamono

Kaip gaminti:

  1.  Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2.  Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais (ne didesniais kaip 1 cm x 0,5 cm, kitaip kubeliai nusės į pyrago dugną).
  3.  Miltus persijokite į dubenį. Suberkite sodą, cukrų, cinamoną ir gerai išmaišykite.
  4.  Supilkite sojų pieną, vanilės ekstraktą, aliejų ir maišykite, kol viskas išsimaišys ir masė taps vientisa.
  5.  Supilkite actą ir sumaišykite – tešla taps puresnė ir šiek tiek išsipūs.
  6.  Įmaišykite obuolių kubelius į tešlą.
  7. Nedelsdami supilkite tešlą į aliejumi išteptą kepimo formą. Ant viršaus pabarstykite cinamono ir cukraus. Kepkite apie 25 minutes arba kol viršus pasidarys auksinės spalvos. Pyragas iškepė, jei įbedus dantų krapštuką, prie jo neprilipo tešlos.

Skanaus!

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]