Negaiškite laiko ryte ir gardžią pusryčių košę pasiruoškite iš vakaro. Sotaus, ekologišku Naturli’ avižų pienu pagardinto patiekalo net neprireiks virti!
Reikės:
- 2 stiklinių Naturli’ avižų pieno
- 1 stiklinės avižinių dribsnių (paprastų, ne greito virimo)
- 1 v.š. žemės riešutų sviesto (arba kito mėgstamo riešutų kremo)
- 2 v.š. klevų sirupo (tinka ir medus arba kitas mėgstamas saldiklis)
- 1 didesnio obuolio
- 1 saujelės mėgstamų riešutų (nebūtina)
- 1 v.š. chia (ispaninio šalavijo) sėklų (nebūtina)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 a.š. cinamono (arba meduoliams skirtų prieskonių)
- Papuošimui: šiek tiek obuolių gabalėlių, riešutų ir jų sviesto
Eiga:
- Sudėkite į dubenį avižinius dribsnius, pasmulkintus riešutus, riešutų sviestą, cinamoną, vanilės ekstraktą ir klevų sirupą. Per kelis kartus, vis pamaišydami, supilkite Naturli’ avižų pieną.
- Supjaustykite obuolį ketvirčiais. Išimkite jo sėklas ir įtarkuokite obuolį į avižinių dribsnių masę. Išmaišykite.
- Uždenkite dubenį ir pastatykite jį į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (dar geriau – nakčiai), kad dribsniai išbrinktų.
- Patiekdami paskirstykite košę į du indelius. Patiekalą galite papuošti obuolių riekelėmis ir smulkintais riešutais ir jų sviestu.
Skanaus!
Recepto autorius: Naturli’