Ieškote lengvo patiekalo šeimai arba draugų kompanijai? Išbandykite gardžius meksikietiškus takus (angl. tacos) su „Garden Gourmet“ augaliniais kepsneliais, patiekę su pupelių salotomis ir gvakamolės padažu. Gaivus ir skanus patiekalas!
Reikės:
- 8 meksikietiškų takų (angl. tacos) paplotėlių
- 2 pakelių „Garden Gourmet“ augalinių kepsnelių
- 1 stiklainio (maždaug 250 g) meksikietiškos salsos
- 1 mažos skardinės (maždaug 200 g) pupelių
- 1 mažos skardinės (maždaug 125 g) kukurūzų
- 75 g mėgstamų salotų mišinio
- 1 raudonosios paprika
- 2 didelių avokadų
- 1 pomidoro
- 1 česnako skiltelės
- 1 laimo
- 2 v.š. augalinio majonezo
- 2 v.š. augalinio jogurto
- 1-2 v.š. meksikietiškų takų (angl. tacos) prieskonių mišinio
- Nedidelio kalendros ryšulėlio
- Druskos ir pipirų
Eiga:
- Paruoškite gvakamolę. Perpjaukite avokadus per pusę, išimkite kauliukus, išskobkite turinį šaukštu ir sutrinkite. Mažais kubeliais supjaustykite pomidorą (be sėklų), smulkiai sukapokite česnaką ir sumaišykite. Įdėkite druskos ir pipirų (pagal skonį).
- Paruoškite pupelių salotas. Dubenyje sumaišykite pupeles (be skysčio), kukurūzus ir kubeliais pjaustytą papriką. Pagardinkite laimo sultimis (pagal skonį) ir, jei reikia, įberkite šiek tiek druskos bei pipirų.
- Paruoškite takų padažą ir iškepkite augalinius kepsnelius. Sumaišykite takų prieskonius su augaliniu majonezu ir augaliniu jogurtu. Į takų paplotėlius įdėkite šiek tiek salotų ir ant viršaus užtepkite truputį salsos. Pakepinkite „Garden Gourmet“ augalinių kepsnelius (pagal instrukcijas ant pakuotės), kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
- Sukomplektuokite savo takus ir mėgaukitės. Į tako paplotėlio vidų dėkite augalinius kepsnelius, užpilkite šiek tiek salsos, o ant viršaus – takų padažo. Papuoškite šviežiomis kalendromis. Patiekite su pupelių salotomis ir gvakamole.
Recepto autorius: „Garden Gourmet Lietuva“