Meksikietiška tempės „kiaušinienė“


Karšti patiekalai

Maloniai nustebinkite savo skonio receptorius šia meksikietška tempės “kiaušinene”. Ji yra aštri, pilna skonių ir turbūt taps nauju jūsų mėgstamiausiu patiekalu! Šis greitas receptas puikiai tiks bet kuriam dienos valgiui, tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Nemėgstate tempės? Tempę drąsiai galite keisti tofu ar seitanu.

Reikės:

  • 20g supjaustytų svogūnų
  • 250g tempės (galite naudoti tofu ar seitaną)
  • 60g juodųjų pupelių ar pinto pupelių
  • 60g kukurūzų
  • 1 a.š. druskos
  • 1 v.š. kumino
  • 1 a.š. ciberžolės
  • 1 a.š. čili miltelių (arba pagal skonį)
  • 2 česnako skiltelės, sutraiškytos
  • šviežios kalendros (nebūtina)
  • 3 šaukštai salsos

Eiga:

  1. Įkaitintoje keptuvėje pakepiname svogūnus ant vidutinės ugnies kol šiek tiek suminkštės
  2. Į keptuvę su svogūnais dedame tempę ir šiek tiek padidiname ugnį, maišydami kepame apie 5 minutes.
  3. Dedame prieskonius – druską, ciberžolę, kuminą, čili miltelius ir česnaką, pakepame dar minutę.
  4. Sudedame pupeles, išmaišome, leidžiame pupelėms šiek tiek sušilti.
  5. Išjungiame ugnį, dedame kukurūzus.
  6. Pagardiname ir papuošiame kalendra ir salsa.

Recepto autorius challenge22.com

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]