Paprastas, bet įdomus tikriausiai daugelio ragautų įdarytų cukinijų receptas. Receptas labai lengvai pritaikomas kiekvieno poreikiams – vietoje bulguro galima naudoti bolivinių balandų kruopas ar tiesiog ryžius, taip pat į įdarą galima įdėti kitų mėgstamų daržovių ar prieskonių.
Reikės (3-4 porcijoms):
- 3 nedidelių cukinijų (vienos svoris apie 250 g)
- 50 g nevirtų bulguro kruopų (virimui reikės maždaug 250-300 ml vandens)
- Pusės svogūno
- 2 česnako skiltelių
- Šiek tiek paprikos (maždaug 50 g)
- 150 g konservuotų juodųjų pupelių
- 1 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
- 1 šaukštelio džiovintų arba šviežių bazilikų (arba šviežių)
- 1 šaukštelio kumino
- Maždaug 0,5 šaukštelio druskos
- Žiupsnio pipirų
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto maistinių mielių
- Barbekiu padažo (nebūtina)
Eiga:
- Supilti bulgurą į verdantį vandenį ir virti 7-10 minučių, kol kruopos gerai išbrinks. Jei išgaruotų, vandens galima reguliariai papildyti.
- Perpjauti cukinijas per pusę (išilgai) ir šaukšteliu išskaptuoti vidų, kad atsirastų pakankamai vietos įdarui. Išskaptuotą masę pasilikti įdarui (šiam patiekalui jos bus kiek per daug, todėl vienos iš trijų cukinijų masę galima atidėti kitiems receptams).
- Susmulkinti svogūną, česnaką, papriką bei išskaptuotą cukinijų masę.
- Įkaitinti keptuvėje šiek tiek aliejaus, sudėti smulkintą svogūną bei česnaką ir porą minučių pakepinti. Tuomet sudėti papriką, cukinijų masę ir nuplautas pupeles. Kepti 5-7 minutes, vis pamaišant.
- Ant keptų daržovių sudėti virtas bulguro kruopas, prieskonius (maltą papriką, bazilikus, kuminą, druską, pipirus), gerai išmaišyti ir iš keptuvės sudėti į atskirą indą.
- Keptą įdarą tolygiai paskirstyti po išskaptuotas cukinijas, o tada – sudėti jas ant kepimo popieriaus. Ant cukinijų viršaus galima užbarstyti augalinio sūrio.
- Kepti cukinijas iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (maždaug 25-30 minučių). Cukinijoms iškepus, apibarstyti jas maistinėmis mielėmis ir patiekti su barbekiu padažu ar kitais pasirinktais priedais.
Recepto autorius: @plantasticka