Lengvai pagaminamą patiekalą su avinžirniais kviečia išmėginti lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“, kur greitai ir už gerą kainą įsigysite visus reikiamus ingredientus.
Reikės:
- Alyvuogių aliejaus (1 valg. š.)
- Svogūno (1 vnt., susmulkinto)
- Česnako (2 skiltelių, išspaustų)
- Čili pipiro (1 vnt., be sėklų, stambiai supjaustyto)
- Imbiero (1 valg. š., tarkuoto)
- Kumino (1 arb. š.)
- Marokietiškų prieskonių mišinio (1 arb. š.)
- Cinamono (1/4 arb. š.)
- Raudonųjų pipirų (200 g, konservuotų)
- Daržovių sultinio (400 ml)
- Avinžirnių (400 g)
- 2 citrinų žievelės (supjaustytos)
- Kuskuso (50 g)
- Konservuotų pomidorų (2 x 4 g)
Eiga:
- Didelėje keptuvėje (arba puode) įkaitinkite aliejų.
- Sudėkite svogūną ir česnaką, uždenkite dangčiu ir kepkite 5 min., kartais pamaišydami.
- Įberkite čili, imbiero, kumino, prieskonių mišinio bei cinamono ir pakepkite 1 min.
- Sudėkite pipirus, pomidorus, supilkite sultinį. Virkite 10 min.
- Sutrinkite sriubą plaktuvu iki vientisos masės.
- Įmaišykite avinžirnius ir citrinos žieveles.
- Sudėkite kuskusą ir palaukite 5 min.
Skanaus!
Recepto autorius: MAXIMA