Šildantis, maistingas ir aromatingas – šis daržovių troškinys padės pamilti šaltojo metų laiko virtuvę ir geriau pažinti egzotiškų prieskonių galimybes.
Reikės:
Troškiniui
- 2 v.š. Naturli’ BLOCK augalinio sviesto
- 1 svogūno
- 4 skiltelių česnako
- Gabalėlio (maždaug 2 cm) imbiero
- ½ a.š. malto kumino
- ½ a.š. maltos kalendros
- ½ a.š. maltos ciberžolės
- ½ a.š. aitriųjų paprikų dribsnių
- ¼ a.š. druskos
- ¼ a.š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 1 saldžiosios bulvės
- 265 g konservuotų garuose ruoštų lęšių
- ½ stiklinės (125 ml) kokosų gėrimo (iš skardinės)
- ½ stiklinės (125 g) pomidorų tyrės
- 50 g špinatų
Falafelių paruošimui
- 1 pakuotės (325 g) „Anamma“ falafelių
- 3 v.š. Naturli’ BLOCK augalinio sviesto
Patiekimui
- Kelių žaliosios citrinos riekelių
- Šviežių kalendrų
Eiga:
- Paruoškite troškinį. Gilioje keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite augalinį sviestą. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol gabalėliai suminkštės. Suberkite kapotą česnaką ir, vis pamaišydami, kepkite dar minutę, kol daržovė paskleis gardų aromatą.
- Sudėkite tarkuotą imbierą ir prieskonius. Maišydami kepkite dar minutę.
- Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, lęšius. Supilkite kokosų gėrimą ir pomidorų tyrę. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite dangčiu ir virkite apie 10-15 minučių, kol saldžiosios bulvės suminkštės. Retkarčiais atidenkite dangtį ir pamaišykite.
- Troškinimo pabaigoje įmaišykite pasmulkintus špinatų lapelius ir pakaitinkite, kad jie sukristų.
- Kol verdate troškinį, iškepkite falafelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų augalinio sviesto. Sudėkite „Anamma“ falafelius ir kepkite juos po 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
- Patiekite troškinį drauge su falafeliais. Papuoškite citrinų riekelėmis ir šviežiomis kalendromis. Jei norite, troškinį taip pat galite pagardinti kokosų jogurtu.
Recepto autorius: Naturli’